DuList IN

Dijelimo ulaznice za Tiger Lillies i Izae!

Dijelimo ulaznice za Tiger Lillies i Izae!

Večeras će u sklopu Park Orsula Music Festivala nastupiti najveće zvijezde ovog programa, britanski band The Tiger Lillies, a s njima i Dubrovčanima drag i poznat band – Izae. Tom prilikom duList u suradnji s Parkom Orsula dijeli dvije ulaznice najbržem čitatelju!

Sve što trebate napraviti jest javiti nam se na info@dulist.hr s imenom, prezimenom i kontaktom, a najbrža ili najbrži od vas odvaja dvije ulaznice.

 

The Tiger Lillies osnovani su 1989. od strane kantautora Martyna Jacquesa, a ovaj tročlani bend svojih avangardnim pristupom osvaja publiku diljem svijeta. Jacques je njihov rad svojevremeno etiketirao kao ‘brechtovski punk cabaret’, a koji objedinjuje brojne raznolike glazbene izraze poput gypsy swinga, ruskog i grčkog folka, talijanske opere, francuske šansone, ranog bluesa, flamenca i, naravno, berlinskog cabareta tridesetih. Ovaj je iznimno nadareni multiinstrumentalist svoje dvadesete proživio u stančiću smještenom iznad bordela u londonskom Sohou, pa mu dinamičan život koji se odvijao podno njegova prozora postaje inspiracijom koju će poslije pretvoriti u vlastitu umjetnost. Njegov glas, inspiriran i školovan u opernom kastrato stilu, postaje zaštitnim mu znakom, a osim harmonike s kojom je priča o The Tiger Lillies i krenula, ubrzo počinje svirati i klavir, gitaru te ukulele, da bi ovu glazbenu priču i više nego uspješno upotpunili kontrabasist i solist na glazbenoj pili Adrian Stout te bubnjar i udaraljkaš Adrian Huge, kojeg je oduševljeni David Byrne jednom prilikom opisao kao Jamesa Joycea za bubnjevima.
Izae
“Snimamo muziku. U boji. Nismo bend, mada je katkad dosta ljudi u priči. Uživo nas nema”. Tako sebe opisuje Izae, ne samo jednom nazvani ‘najbolje čuvanom dubrovačkom glazbenom tajnom’. Ova grupa je od 2006. godine snimila pet albuma, a u istom vremenskom razdoblju zabilježila vjerojatno isti broj nastupa. Ili tek poneki više. Ili možda i pokoji manje. Nastupi ansambla Izae su toliko rijetki, a ovaj će se dogoditi u sklopu promocije njihovog novog albuma “Fragmentirani monokl gospodina Volframa”. Teško je nekom putniku-namjerniku opisati što bi mogao doživjeti od Izae na ovom nastupu, a nekakvi uobičajeni nazivi koji se veću uz njih su freak-folk, cabaret, eksperimentalna glazba, psihodelija. Mogli bi reći i šansona ili trubadurstvo, ali sigurno je da će nam Jadranka, Adem i Dejan, koji posljednjih godina čine nukleus ansambla, zajedno sa svojim gostima priuštiti nezaboravno glazbeno putovanje.

 

Pročitajte još

POLUFINALE ‘ZVIJEZDE PJEVAJU’ Večeras se Mihi natječe za prolaz u finale

Dulist

[FOTO] ZGUŽVANA ODJEĆA Novi modni trend?

Nora Di Leo

ŽUPSKI PJAT Od ‘župskog pesta’ do kujena i kujice, švarglre i đevenice

Dulist