DuList IN

DETOUR I ‘MASTER BLASTER’ Dubrovkinju Lauru John slušat ćemo na Dori!

DETOUR I 'MASTER BLASTER' Dubrovkinju Lauru John slušat ćemo na Dori!

Nakon velikih uspjeha singlova Karavan i Nekad je bilo bolje s kojim je Detour pobijedio na prošlogodišnjem Zagrebačkom festivalu, ovaj omiljeni glazbeni sastav u 2023. godinu ulazi u velikom stilu i s pjesmom Master Blaster stiže na Doru 2023!

– Pjesma s kojom ćemo nastupiti na ovogodišnjoj Dori zove se ‘Master Blaster’, upravo kako će se zvati i naš novi album čiji izlazak planiramo ove godine, tako da je pjesma zapravo parola ili sinteza ideje naše glazbe izdane u protekle tri godine. Radi se o ljubavnoj pjesmi naglašenog, brzog ritma, pomalo elektroničnog zvuka i apokaliptične atmosfere o čemu osim glazbe govori i tekst. Tema je moć u rukama svakog od nas, moći kojom možemo razoriti odnose, bilo ljubavne , bilo prijateljske, bilo međunarodne, moć s kojom možemo uništavati svjetove i naravno posljedica tj. odgovornost koja s time dolazi – ispričao je vođa Detoura – Nenad Bordugan koji je ujedno autor glazbe, teksta i aranžmana ove pjesme.

Master Blaster je ujedno i sedmi singl s nadolazećeg istoimenog šestog studijskog albuma čiji se izlazak očekuje u prvoj polovici ove godine. Ovo će biti prvi nastup Detoura na Dori u njihovih sedamnaest godina djelovanja, te za njega pripremaju pomno razrađen vizualno scenski nastup:

– Pjesmu ćemo izvesti u standardnoj postavi kao grupa od šestero ljudi, Na glavnom vokalu ovaj put je Ivana Radan, na bek vokalima Laura John i ja. Na klavijaturi je Vibor Čerič, na basu Marino Vinja i za bubnjem Edi Grubišić Cipal. To će biti naš prvi nastup na Dori i uzbuđeni smo zbog toga a i zbog same činjenice da se ne radi o našem klasičnom glazbenom ambijentu, ali upravo smo zato tu jer sama Dora kao i Eurosong dokazano mogu podnijeti razne glazbene izričaje – dodao je.

Detour će na Dori nastupiti 11. veljače, a live prijenos iz Opatije bit će moguće pratiti u programu Hrvatske radiotelevizije.

Pjesma “Master Blaster” dostupna je na svim streaming servisima.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist