Kultura

‘Detalji Grada’ preneseni na platna likovnih umjetnika

Izložba radova članova Dubrovačke udruge likovnih umjetnika ‘Detalji Grada’ otvorena je u ponedjeljak navečer u prizemlju Narodne knjižnice. Izložbu je otvorio predsjednik DULU-a Valter Kožul koji se obratio prisutnima s nekoliko prigodnih riječi.

– Izložba je vezana za detalje Grada, dijelove arhitekture koji nam često promaknu. Ideja je bila da prošetamo Gradom, sjetimo se nekih detalja i to prenesemo na platno. Radovi su rađeni u akrilu ili kombiniranim tehnikama, svaki na svoj način priča viđeno, a na posjetiteljima je da osluhnu, pogledaju i uživaju. Ako se uspijemo otrgnuti svakodnevnom ritmu misli, obaveza i preše ugledat ćemo detalje koji čine život. Detalji Grada kao mozaik grade sliku sigurnosti i mira. Detalj je u živom i neživom, u sveti i sjeni, u kamenoj fasadi ili u akantu stupa. Ove detalje prenijeli smo na platno i danas Grad gledate u opuštenoj šetnji podignuta pogleda bez teških misli – istaknuo je Kožul.

Na trećoj ovogodišnjoj izložbi Udruge svoje radove izložilo je osam novih i mlađih članova DULU-a, među kojima su: Andrea Vukoja, Josipa Vlašić, Marijana Hure, Marta Baće, Robert Kralj, Silvija Sikavica, Sunčana Barbarić i Zvonimir Roko.

Pročitajte još

JULIJANA ANTIĆ BRAUTOVIĆ U ovoj godini naš naglasak je na obnovi dubrovačkih ljetnikovaca

Dulist

Adio maestro! Napustio nas je jedan od najvećih hrvatskih dirigenata Nikša Bareza

Dulist

U KNJIŽNICAMA Otvorena prva novogodišnja izložba ‘La mer’ Nena Kere

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija