Kultura

DESETLJEĆE PUTOVANJA, GUŽVI, ŽIVOTA… ‘Autići’ Josipa Ivanovića predstavljeni mostarskoj publici

U Sveučilišnoj galeriji u Rodoču u četvrtak je otvorena izložba ‘Autići | Carlings, 2012. – 2022.’, akademskog umjetnika Josipa Ivanovića. Ivanović se publici predstavlja djelima nastalim u razdoblju od 2012. do 2022. godine, a riječ je o slikama rađenim tehnikom akrila na platnu, grafikama i drvenim skulpturama autića, kao i njihovim 3D printevima.

– Izložba pokazuje desetogodišnji presjek mog istraživanja na temu automobila, našeg života, putovanja, prometnih gužvi i slično. Čitav proces je kompliciran, nekada mogu naslikati sliku u dva dana, a nekada djelo stoji dva mjeseca. Tražim vrijeme i inspiraciju, pokušavam shvatiti kako se ono može sklopiti. Kreativnost je radoznalost i u nekom trenutku vas povede, onda to razvijate i na neki način se igrate – izjavio je Ivanović, kako prenosi Sveučilište u Mostaru.

U ciklusu ‘Autići’ Ivanović se bavi dinamikom urbanog krajolika, ali odaje i svojevrsni hommage.

– Recimo i da je ova tema hommage dječacima u svima nama, to je veseli hommage, ali taj hommage ima i svoj opozit u onom najmračnijem od zagađenja do nekih drugih negativnosti što nas same uništava – zaključio je akademski umjetnik Ivanović.

Kustos izložbe Milan Bešlić kazao je kako se radi o izložbi koja energetskim nabojima pulsira u svim smjerovima vladajući prostorom te kako je autor metaforu autića u sva tri diskursa uzvisio u likovne činjenice koje s radošću i poštovanjem prepušta svima nama na čitanje. Izložba ‘Autići | Carlings, 2012. – 2022.’ ostaje otvorena do 30. listopada, a više potražite ovdje.

 

 

Pročitajte još

Mlada pjesnikinja Lara Čustović predstavila svoju prvu zbirku ‘Posebno drugačija’

Dulist

Otočki Vilenjak i družina: osam čarobnih i zabavno-poučnih priča za djecu

Dulist

Predstavljanje knjige ‘Libreta iz ostavštine Luke Dropca u Znanstvenoj knjižnici Dubrovnik’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija