Kultura

Deset dana kreativnosti, smijeha i radosti u Kabogi

Dramsko-glazbena radionica za osnovnoškolsku djecu ‘Od priče do predstave’ koju je u dvije grupe vodila dramaturginja i glazbenica Ivana Đula uz likovnu suradnicu Lenu Kramarić završena je izvedbama predstava polaznika u petak u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Dramsko-glazbena radionica „Od priče do predstave“ prema autorskom konceptu Ivane Đule, održavala se od 23. kolovoza do 3. rujna u dvije grupe s ukupno 30 polaznika uzrasta od 7 do 13 godina. Oni su sinoć izveli svoje završne predstave o ribicama te oduševili prisutne u vrtu iza ljetnikovca Bunić-Kaboga. Tijekom deset dana radionice, djeca su prolazila kroz sve segmente rada na predstavi, počevši od čitanja teksta i dramatizacije, pronalaženja izvedbenog jezika, komponiranja glazbe i songova, odabira rekvizite i osmišljavanja kostima, scene i svjetla. Takva raznolikost otvorila je mogućnost da se djeca pronađu i ostvare u nekom od dotad možda nepoznatih područja unutar stvaranja kazališne predstave. Naglasak se tako pomaknuo s isključivo glumačkog segmenta koji je nerijetko u prvom planu dramskih radionica za djecu. Cilj je bio uključiti djecu u sam proces stvaranja, ponuditi im osnovno znanje i alate te im otvoriti prostor da se sami izraze kroz medije koji će se pokazati najbliži njima, njihovim interesima i sklonostima. Važnost takvog tipa radionice je u kolektivnom autorstvu, budući da djeca kroz vođenu improvizaciju postaju ne samo izvođači, već i autori završnog proizvoda. Da se u tome itekako uspjelo, bilo je jasno sinoć. Posvećenost, kreativnost, zaigranost i radost polaznika, među kojima bez sumnje čuče talentirani budući umjetnici, mamili su osmijehe publike u Kabogi.

Radionica je održana u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.

Pročitajte još

‘IZMEĐU DIGITALNOG I STVARNOG’ Što vas čeka u petak na Noći muzeja?

Dulist

USKORO IZLOŽBA Brižno se čuvaju niti ljubavi primorskog veza

Dulist

RADIONICA U VIDRINOM DOMU Sveti Vlaho i Marin Držić zajedno u voljenom Gradu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija