Aktualno

Deranja ukinuo karte članovima obitelji

Direktor Libertasa Đuro Deranja odlučio je ukinuti povlaštene karte za supružnike i djecu radnika Libertasa.

Odluka je donesena jučer na Nadzornom odboru, čiji su članovi procijenili kako je to samostalna odluka u nadležnosti Uprave tvrtke odnosno direktora. Na tu odluku Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske – sindikalne podružnice Libertas Dubrovnik reagirala je svojim očitovanjem na Oglasnoj ploči u Remizi, kako bi obavijestila radnike o tome.

Konačna odluka direktora o ukidanju dugogodišnjih povlaštenih karata za supružnike i djecu radnika Libertasa nije nas iznenadila, ali nas je kao i Vas jako, jako razočarala. Povijest nam govori kako još od doba Tramvaja radnici i njihove uže obitelji imaju povlaštene karte. Prošli su ratovi, prolazile su Države, mijenjale su se Uprave, ali se ove male socijalne povlastice, a koje puno znače radnicima nisu ukidale.

Na jučerašnjem sastanku Nadzornog odbora direktor je iznio svoju konačnu odluku, a Nadzorni odbor je to za razliku od prijašnjih godina ovaj put samo primio na znanje, te ustvrdio da je ta samostalna odluka u nadležnosti Uprave, tj. Direktora – ističe se u očitovanju sindikalne podružnice. Također se navodi kako je slična situacija bila i prošle godine, no direktor je odgodio takvu odluku. 

Uz 10.000 korinsika socijalnog programa koji koriste povlaštene karte, navodi se u očitovanju, godišnje povlaštene karte dobivalo je oko 180 supružnika i oko 150 djece Libertasovih zaposlenika.

Inače ta dosadašnja prava korištenja povlaštenih karata za članove obitelji nisu nikada bili dio Kolektivnog ugovora, niti su dio aktualnog kolektivnog pregovaranja.

Pročitajte još

FOTO Mališani učili kako se ponašati u opasnim situacijama

Dulist

SPASI ŽIVOT! Crveni križ poziva na akciju darivanja krvi

Dulist

OBIŠLI SMO GRADILIŠTE Na katoličkom dijelu Groblja Dubac više nema mjesta!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija