Grad

DEPONIJ KONAČNO U FUNKCIJI Evo kad i kako zbrinuti zaražene ostatke palmi!

palma uvala 2

Nakon dugotrajne potrage Grad Dubrovnik je konačno pronašao zemljište za odlaganje palmi zaraženih crvenom palminom pipom!

Kako javljaju iz gradske uprave, deponij za zakopavanje zaraženih ostataka palmi osiguran je na zemljištu na Osojniku. Svi koji će obavljati dovoz zaraženih ostataka palmi na deponij mogu to obaviti ponedjeljkom, srijedom i petkom u vremenu od 15:00 do 17:00 sati uz prethodni dogovor s inspektorom Nenadom Puljizom.

Na sjednici Gradskog vijeća 14. ožujka godine donesena je Odluka o financiranju troškova provođenja mjera za suzbijanje širenja crvene palmine pipe fizičkim osobama.
Ukoliko ste posjednik palme i sumnjate da je zaražena crvenom palminom pipom, potrebno je kontaktirati fitosanitarnog inspektora Nenada Puljiza na mail nenad.puljiz@mps.hr ili na mobitel 099 815 6283. Ako inspektor zaključi kako je palma zaražena izdat će se rješenje za uklanjanje zaražene palme.

Ukoliko ostvarujete pravo na sufinanciranje troškova sukladno odredbama Odluke o sufinanciranju troškova fitosanitarnih mjera za suzbijanje crvene palmine pipe (Službeni glasnik Grada Dubrovnika) propisanu dokumentaciju možete dostaviti u Upravni odjel za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu.

Iz Grada napominju kako prijevoz palmi do Osojnika mora biti osiguran na način kako je to propisano Akcijskim planom za suzbijanje i sprječavanje širenja crvene palmine pipe, a Akcijski plan možete pronaći ovdje.

Pročitajte još

POHVALNA AKCIJA ŽUPE SV MIHAJLA Kupljen prijeko potreban uređaj za rano otkrivanje autizma

Dulist

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist