Grad

Delegacija Bleda na prijemu kod Frankovića

Delegacija Bleda na prijemu kod Frankovića

Gradonačelnik Mato Franković, njegova zamjenica Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž primili su danas župana Općine Bled Janeza Fajnfara i direktora Upravnih poslova Općine Bled Roberta Klinara.

Tijekom razgovora izražena je obostrana želja da se odnosi dvaju gradova koji su do sada bili jako dobri, u vremenu nakon pandemije dodatno unaprijede te da se materijaliziraju kroz realizaciju zajedničkih inicijativa i projekata, poglavito na polju sporta, a ponajviše se razgovaralo o veslanju i triatlonu, navodi se u priopćenju.

S obzirom na to da je promocija Dubrovačkog zimskog festivala slovenskim medijima i turističkim agentima u Ljubljani proteklih ostvarila zapažen uspjeh, razgovaralo se i o mogućnostima organizacije sličnog događanja i na Bledu, nastavno na već uspostavljenu suradnju predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji i Turističke zajednice Grada Dubrovnika.

Nastavak je to neformalne suradnje koja je započela 2001. godine potpisom pisma namjere o suradnji Grada i gradića i sjedišta istoimene općine u Republici Sloveniji. Niz desetljeća gradovi su vezani i zajedničkim turističkim programima, turama koje kreću iz Slovenije i završavaju u Dubrovniku, a posebno su omiljene među japanskim i korejskim turistima.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist