Grad

Delegacija Grada Dubrovnika u vukovarskoj Koloni sjećanja

Delegacija Grada Dubrovnika u vukovarskoj Koloni sjećanja

U Vukovaru je danas obilježena trideseta obljetnica sloma hrvatske obrane grada u Domovinskom ratu u Hrvatskoj 1991. godine. Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima je sudjelovao u tradicionalnoj Koloni sjećanja koja je krenula od vukovarske bolnice do mjesta masovnog zločina na Ovčari gdje se održalo svečano obilježavanje.

Više desetaka tisuća ljudi prošlo je vukovarskim ulicama dostojanstveno i s pijetetom, odajući tako počast žrtvama i stradanju grada. Gradonačelnik Franković i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica poklonili su se žrtvi grada prijatelja, zajedno sa splitskim gradonačelnikom Ivicom Puljkom i saborskom zastupnicom Marijanom Puljak.

Na današnji dan prije 30 godina slomljena je obrana grada na Dunavu nakon opsade duge 87 dana, nakon čega je u ratnim zločinima od strane agresora poginulo i nestalo 2717 hrvatskih branitelja i civila, a grad je gotovo u potpunosti razoren.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović