Aktualno

‘DEC 2018.’ U DUBROVNIKU Kakve ćemo posljedice trpiti zbog trgovinskog rata?

'DEC 2018.' U DUBROVNIKU Kakve ćemo posljedice trpiti zbog trgovinskog rata?

Od 3. do 5. lipnja u hotelu Argentina u organizaciji Hrvatske narodne banke održava se 24. međunarodna Dubrovačka ekonomska konferencija (DEC), na kojoj sudjeluje osamdesetak predstavnika najvažnijih domaćih i međunarodnih financijskih institucija, od HNB-a i HANFA-e do MMF-a, WTO-a, Svjetske banke, Europske središnje banke, Europske banke za obnovu i razvoj te domaćih i inozemnih poslovnih banaka, kao i niz znanstvenika sa svjetskih sveučilišta.

-Konferencija ima dugu tradiciju i jedna je od najistaknutijih u Europi, a okuplja najbolje stručnjake. U središtu ima teme trgovinskog rata, monetarne politike Europske središnje banke, ali i migracija, bankarstva, supervizije te rasta kredita. Na rubu smo trgovinskog rata pa ćemo raspraviti o mogućim posljedicama carinskih barijera između država na globalnu i pojedine ekonomije. Raspravit ćemo i o monetarnoj politici Europske središnje banke, a Međunarodni monetarni fond dat će svoj pogled na budućnost europske monetarne politike u idućim godinama – izjavio je tom prilikom guverner HNB-a Boris Vujčić.

Na konferenciji će također biti riječi i o migracijama, a HNB će iznijeti analizu o uzrocima i posljedicama današnjih migracijskih tokova, koji su započeli nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

 

Pročitajte još

OD IDUĆEG TJEDNA Liječnici će imati pravo prijaviti pacijente privremeno nesposobnima za vožnju

Dulist

GORAK KRAJ ‘Novi Europski Bauhaus’ izostavio Dubinu iz projekta, iz kluba poručili: Uprava TUP-a gurnula nas je u stečaj

Dulist

SDSS otpao, HDZ- i Domovinski pokret na korak do pakta

Dulist