DuList IN

DAŠAK GLAMURA U HLADNIM DANIMA Moda koja glavu čuva!

DAŠAK GLAMURA U HLADNIM DANIMA Moda koja glavu čuva!

Od nezgrapnih pokrivala za glavu, kape su postale simbol dobroga stila koje svaku kombinaciju čine odvažnom, pa tako ni Dubrovčani ne zaostaju za ovim trendom.

S prvom jačom burom i padom temperatura vade svoje modne dodatke ponajprije iz praktičnih razloga, pa tako i obična vunena kapa može biti dio zanimljivog stila.

Hit u prijestolnicama svjetske mode ove godine su kape s ‘coflekom’ ili pumpulinom pa ih možemo vidjeti i na ulicama našega grada. Podjednako dobro kao djevojke i momci su suvereno zavladali ovim svjetskim hitom.
Vesele boje i cvijetni detalji otvorit će svaku tmurnu zimsku kombinaciju, pa svakako posegnite za kapom u nekoj odvažnoj boji.

Trendi dubrovački gospari

No, nisu samo djevojke vječita modna inspiracija. Dubrovački gospari već desetljećima stvaraju i prate trendove, pa je beretka neizostavan dodatak u jutarnjem điru i čakuli. Udomaćila se na modnoj sceni kao bezvremenska modna inspiracija s daškom francuskog glamura.

Dubrovnik je 155 godina bio hrvatska prijestolnica klobučarstva. Do prije dvije godine u butizi Ronchi na Stradunu se moglo vidjeti mnoštvo unikatnih, modernih i ekstravagantnih klobuka. Ovaj obrt preživio je sve nedaće ondašnjeg doba, ratove i politike, ali ne i današnje ljude i brzo mjenjajuće trendove. Svako vrijeme nosi svoje, pa tako šešire u svrhu ostvarivanja modnog izričaja viđamo sve rjeđe, izuzev nekolicine odvažnih pojedinaca koji nastavljaju davno zaboravljenu dubrovačku modnu tradiciju.

Pročitajte još

POLUFINALE ‘ZVIJEZDE PJEVAJU’ Večeras se Mihi natječe za prolaz u finale

Dulist

[FOTO] ZGUŽVANA ODJEĆA Novi modni trend?

Nora Di Leo

ŽUPSKI PJAT Od ‘župskog pesta’ do kujena i kujice, švarglre i đevenice

Dulist