Kultura

Darko Fritz predstavlja monografiju ‘siva) (zona …diskursi s periferije’

Darko Fritz predstavlja monografiju 'siva) (zona ...diskursi s periferije'

Monografije ‘siva) (zona … diskursi s periferije’ predstavit će se dubrovačkoj publici u četvrtak, 23. rujna u Art radionici Lazareti, kada će se ujedno približiti i rad udruge čije je sjedište u Korčuli.
siva) (zona – prostor suvremene i medijske umjetnosti svojim djelovanjem od 2006. na inicijativu Darka Fritza, umjetnika, dizajnera i kustosa iz Zagreba do danas aktivno uključuje suvremeno lokalno i međunarodno umjetničko stvaralaštvo u postojeće okvire tzv. kulturnog turizma koji se u Korčuli uglavnom oslanja na tradicionalne sadržaje kulturne baštine, uvodeći, uz prezentacije recentne umjetnosti, i baštinjenje povijesti suvremenosti 20. stoljeća kao ravnopravnog čimbenika kulturnog nasljeđa.
Do 2020. održano je ukupno 135 javnih programa koji su u knjizi predstavljeni kroz niz tekstova i reprodukcija. U izložbenom programu predstavljeni su radovi više od 150 umjetnika iz 23 zemlje, čiji su radovi, kao i umjetnička istraživanja članova udruge ilustirani s ukupno 355 reprodukcija, dok su posebno za ovo izdanje objavljeni vizualni radovi Igora Grubića i Darka Fritza. Autori tekstova su Irena Bekić, Marija Borovičkić, Sarah Cook, Bronaċ Ferran, Darko Fritz, Sonja Leboš, Tonka Maleković, Ivana Meštrov, Manja Ristić, Sani Sardelić, Jadranka Winterhalter i Lea Vene. Knjigu je oblikovao Darko Fritz, a objavljena u posebnim izdanjima na hrvatskom i engleskom jeziku.

Predstavljanje počinje u 20 sati.

Pročitajte još

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

(FOTO) KOLARINI PREMJERNO IZVELI ‘MATRIMONIJO’ Pun teatar, publika oduševljena!

Dulist