Aktualno

Dančea nastavlja oporavak u vanjskom bazenu Safari parka na Brijunima

dancea brijuni

Glavata želva Dančea, koju je u travnju ove godine podno Čingrije ugledao naš sugrađanin Joško Pulić, stigla je u rehabilitacijski bazen u Nacionalnom parku Brijuni.
Pronađena je, podsjetimo, kako pluta na površini mora nakon čega je Pulić to prijavio putem poziva 112. Koordiniranom akcijom Javne ustanove i Ribolovnog kluba Orhan, morska kornjača je prebačena u Akvarij Dubrovnik. Potom je transportirana katamaranom za Split kod veterinara na pregled, a njen put ka oporavku nastavio se u Centru za oporavak morskih kornjača u Puli. Tamo je, pišu iz NP Brijuni, uz pažljivu brigu stručnjaka nakon četiri mjeseca uspjela zaroniti te se počela samostalno hraniti. Kako bi se Dančea potpuno oporavila te bila spremna za povratak u more, rehabilitaciju će nastaviti u vanjskom bazenu Safari parka na Brijunima, gdje je stigla ovog ponedjeljka.
Kad je pronađena, bila je u lošem stanju, neuhranjena i s upaljenim očima te je utvrđeno da ne postoje vanjske ni unutarnje ozljede nastale od stranih predmeta.

Foto: Facebook/NP Brijuni

Pročitajte još

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist