Aktualno

Danas obilježavamo blagdan sv. Josipa i Dan očeva!

sv josip005

Danas obilježavamo blagdan Svetog Josipa, zaručnika Marijinog i Isusovog hranitelja, ali i Dan očeva. Iako se u većini zemalja ovaj dan posvećen očinstvu i ulozi očeva u odgoju djece i društvu obilježava treće nedjelje u lipnju, Hrvatska i još neke zemlje izabrale su upravo blagdan Isusovog oca Josipa.

Odlukom Hrvatskog sabora iz 1687. godine, proglašen je zaštitnikom hrvatskog naroda. Josip je bio potomak iz Davidova kraljevskoga roda te je po njemu i Isus bio Davidov potomak. Radio je kao siromašni tesar iz Nazareta i u njegovoj je blizini Isus proveo svoje djetinjstvo i mladost, živeći jednostavnim radničkim životom zbog čega je i zaštitnik radnika. Svetkovina sv. Josipa ove godine, zbog situacije s prevencijom širenja COVID-19, neće se proslavljati u crkvici sv. Josipa u Gradu nego u katedrali Gospe Velike.

Misna slavlja u četvrtak, 19. ožujka planirana su, kako je to redovito bilo u crkvi sv. Josipa, u 7.00; 8.00; 9.00, 10.00 i 11 sati.

-Pošto se izbjegavaju velika javna okupljanja, a i moli se vjernike starije dobi i sve koji spadaju u rizičnu skupinu da ostanu u svojim domovima večernja sveta misa prenosit će se uživo na mrežnim stranicama Dubrovačke biskupije kao i na društvenim mrežama na FB profilu dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića, koji će i predslaviti tu misu. Te večeri neće biti live streama večernje molitve ispred oltara Gospe od Porata koja se redovito prenosi u 20 sati – istaknuli su iz Dubrovačke biskupije.

Pročitajte još

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist