Aktualno

KORONAVIRUS U SUSJEDSTVU Najteži dan u Italiji, u Srbiji izvanredno stanje

KORONAVIRUS U SUSJEDSTVU Najteži dan u Italiji, u Srbiji izvanredno stanje

U Italiji je ove srijede zabilježen najcrnji dan od početka izbijanja pandemije koronavirusa. Broj poginulih od koronavirusa u Italiji u jednom je danu porastao je za 475 te sada iznosi gotovo 3 tisuće, što je najveći rast od izbijanja. Najgore je pogođena regija Lombardija gdje je zabilježeno rekordnih 319 smrtnih slučajeva u jednom danu, donosi Dnevnik.hr.

U Srbiji je pak na snazi izvanredno stanje te su na snazi nove mjere. Od deset sati u gradovima zabranjen je izlazak na ulicu osobama starijim od 65 godina. Na selima je zabranjen izlazak na otvoreno osobama starijim od 70 godina. U Srbiji je danas do 18 sati registrirano ukupno 89 slučajeva korona virusa, priopćilo je u srijedu navečer Ministarstvo zdravlja Srbije, nakon što je od posljednjeg izvješća jutros u osam sati testirano još 19 osoba, a u šest slučajeva rezultati su bili pozitivni. U kućnoj izloaciji su tri osobe, dok je troje zaraženih zadržano na bolničkom liječenju bez komplikacija i u stabilnom stanju. Od 20 sati navečer do pet sati ujutro nitko ne smije biti na ulici, osim nadležnih službi i onih koji imaju radnu obavezu u trećoj smjeni. Granične prijelaze čuva vojska, piše Tportal.

U BiH trenutno je 39 osoba zaraženo koronavirusom, u Crnoj Gori dvije, u Mađarskoj 58, Sloveniji 286.

U Španjolskoj je do sada zabilježeno 13.700 oboljelih. Oporavio se 1081 čovjek, a umrlo je 598 ljudi. U Iranu je 17.300 oboljelih. Dosad je u toj zemlji umrlo više od 1100 ljudi.

Pročitajte još

Gradonačelnik i župan čestitali vatrogascima njihov dan

Dulist

Gradonačelnik Franković čestitao pravoslavni Uskrs

Dulist

Vatrogasci, sretan vam dan vašeg zaštitnika!

Dulist