Sport

Danas na Grand Prix Zagreb 2021 borit će se i judo snage naše županije

Danas na Grand Prix Zagreb 2021 borit će se i judo snage naše županije

Drugog dana judaškog Grand Prix Zagreb 2021 nastupaju i judo snage Dubrovačko-neretvanske županije.

Naime, u subotu na tatamiju Arene Zagreb, na rasporedu su borbe desetero hrvatskih natjecatelja. U ženskoj konkurenciji, u kategoriji do 63 kg, nastupit će tri hrvatske predstavnice. Katarina Krišto, aktualna juniorska europska prvakinja u prvom kolu susrest će se s francuskom natjecateljicom Deketer. Iva Oberan u prvom kolu će se boriti protiv Njemice Bazynski, dok će Dora Bortas pokušati upisati svoju prvu pobjedu na ovogodišnjem Grand Prixu protiv poljske predstavnice Szymanske.

Lara Cvjetko, aktualna europska prvakinja do 23 godine u kategoriji do 70 kg, odmjerit će snage protiv još jedne poljske natjecateljice, Sobierskaje. U istoj kategoriji, Lara Kliba započinje svoj nastup u Zagrebu protiv Njemice Hoelterhoff. Još jedna hrvatska predstavnica u ovoj kategoriji, Anđela Violić, pokušat će ostvariti pobjedu protiv brazilske predstavnice Silve.

U muškoj konkurenciji, prvi će na strunjaču u subotnjem kvalifikacijskom dijelu natjecanja izaći Dino Strmotić (do 73 kg) protiv Izraelca Orona. Lovre Barišić (do 81 kg) svoje natjecanje započinje borbom protiv predstavnika Obale Bjelokosti, Dabonnea, a u istoj kategoriji svoj put do medalje tražit će i Dominik Družeta koji se u prvom kolu bori protiv Novozelanđanina Connollya. Marin Vujić (do 81 kg), dan će započeti borbom protiv Amerikanca Berlinera.

Pročitajte još

Košarkaše Dubrovnika u Splitu nadjačali domaćini

Dulist

Ana Petković državna prvakinja u parovima na HEP Prvenstvu Hrvatske do 18 godina

Dulist

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist