Aktualno

“Danas je u Gradu na djelu korupcija”

"Danas je u Gradu na djelu korupcija"

Povodom sjednice Gradskog vijeća na kojoj je prošle subote sklopljen tzv. Dubrovački dogovor, inicijativa Srđ je naš i Zelena akcija ispred Gradske vijećnice jutros su održali konferenciju za medije.

– Dogovor je tobože sastavljen radi interesa građana Dubrovnika, a zapravo je interesni savez 17 gradskih vijećnika, kako bi se tijekom ljeta donio UPU projekta na Srđu. Ne radi se o nikakvom nadilaženju stranačkih interesa, već o potiskivanju interesa građana kako bi se zaštitio interes jednog čovjeka – Aarona Frenkela – kazao je Đuro Capor iz inicijative Srđ je naš, dodavši kako je ponašanje gradskih vijećnika zapravo upereno 'protiv jasno izražene volje građana Dubrovnika u travnju, kada se deset tisuća Dubrovčana na referendumu izjasnilo protiv projekta'.

– Ovim dogovorom maske su pale i vijećnici su jasno pokazali čije interese zastupaju. Podsjećam da je zanemarivanje javnog interesa, služeći privatnom interesu, zapravo korupcija, a upravo to je danas na djelu – zaključio je Capor.

Enes Čerimagić iz Zelene akcije istaknuo je kako se može očekivati daljnju privatizaciju javnih dobara. Čerimagić je kazao kako se u projektu golfa na Srđu radi o uništavanju šumskog zemljišta, rasipanju vode i betonizaciji, sve uz parazitiranje lokalne infrastrukture.

– Nastavit ćemo voditi tri postupka pred sudovima: ustavnu tužbu, upravnu tužbu i tužbu protiv Procjene utjecaja na okoliš – zaključio je Čerimagić.
Luko Piplica iz inicijative Srđ je naš kazao je kako je stanje teško, ali 'barem su maske pale'.

– To treba zapamtiti i imati na umu. Također, treba pamtiti iskustvo uključivanja građana u odlučivanju. Bolju upravu bez pritiska odozdo nećemo moći ostvariti – kazao je Piplica.

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist