Aktualno

“Danas je u Gradu na djelu korupcija”

Povodom sjednice Gradskog vijeća na kojoj je prošle subote sklopljen tzv. Dubrovački dogovor, inicijativa Srđ je naš i Zelena akcija ispred Gradske vijećnice jutros su održali konferenciju za medije.

– Dogovor je tobože sastavljen radi interesa građana Dubrovnika, a zapravo je interesni savez 17 gradskih vijećnika, kako bi se tijekom ljeta donio UPU projekta na Srđu. Ne radi se o nikakvom nadilaženju stranačkih interesa, već o potiskivanju interesa građana kako bi se zaštitio interes jednog čovjeka – Aarona Frenkela – kazao je Đuro Capor iz inicijative Srđ je naš, dodavši kako je ponašanje gradskih vijećnika zapravo upereno 'protiv jasno izražene volje građana Dubrovnika u travnju, kada se deset tisuća Dubrovčana na referendumu izjasnilo protiv projekta'.

– Ovim dogovorom maske su pale i vijećnici su jasno pokazali čije interese zastupaju. Podsjećam da je zanemarivanje javnog interesa, služeći privatnom interesu, zapravo korupcija, a upravo to je danas na djelu – zaključio je Capor.

Enes Čerimagić iz Zelene akcije istaknuo je kako se može očekivati daljnju privatizaciju javnih dobara. Čerimagić je kazao kako se u projektu golfa na Srđu radi o uništavanju šumskog zemljišta, rasipanju vode i betonizaciji, sve uz parazitiranje lokalne infrastrukture.

– Nastavit ćemo voditi tri postupka pred sudovima: ustavnu tužbu, upravnu tužbu i tužbu protiv Procjene utjecaja na okoliš – zaključio je Čerimagić.
Luko Piplica iz inicijative Srđ je naš kazao je kako je stanje teško, ali 'barem su maske pale'.

– To treba zapamtiti i imati na umu. Također, treba pamtiti iskustvo uključivanja građana u odlučivanju. Bolju upravu bez pritiska odozdo nećemo moći ostvariti – kazao je Piplica.

Pročitajte još

Engleski nogometni reprezentativac ljetuje u Dubrovniku

Dulist

PROŠLE SU DVIJE GODINE… ‘Dube, kraljica noći. Britka jezika i proste tople duše umotane u vrckavu posebnost bića’

Dulist

Branko Šubić ponovno trči za branitelje, Dubrovnik i Petrinja još jednom posebno povezani

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija