Grad

Danas je spomendan svetog Ivana Pavla II.

Crkva danas slavi spomendan sv. Ivana Pavla II., velikoga pape koji je svojim pontifikatom obilježio crkvenu i svjetsku povijest.

Što se tiče Dubrovačke biskupije, posebno svečano će biti u župi sv. Mihajla u Lapadu. Pobožnost molitve za obitelji i zdravlje započinje u 17 sati, a nakon toga slijedi misa u 18 sati. Svečano će biti i u župi sv. Križa u Gružu. U crkvi će se u 18.30 sati moliti krunica, a misa s prigodnom propovijedi bit će u 19 sati. Nakon mise vjernici će u procesiji sa svijećama poći do kipa sv. Ivana Pavla II., na trgu pored crkve, gdje će se moliti za zagovor sveca za zdravlje, za mlade, za obitelji i duhovna zvanja.

Inače, svakog 22. u mjesecu tijekom godine u ovoj župi se slavi Dan sv. Ivana Pavla II. u kojemu sudjeluju mnogobrojni vjernici Grada časteći svoga počasnog sugrađanina, moleći mu se u svojim potrebama i slaveći Boga molitvom i pjesmom. U župnoj crkvi čuva se oltar na kojem je ovaj Papa slavio euharistiju u Gruškoj luci prigodom svog pohoda Dubrovniku 6. lipnja 2003. godine.

Podsjetimo, papa Ivan Pavao II., prigodom pohoda Dubrovniku 2003. godine, upravo u ovoj župi je slavio veličanstveno euharistijsko slavlje na kojem je sudjelovalo oko 60.000 hodočasnika. U spomen na taj događaj na zvoniku je 2006. godine postavljena spomen ploča, a 2013. godine uređen je trg pokraj crkve i postavljen kip.

Sveti Ivan Pavao II. počasni je građanin grada Dubrovnika od 2004. godine.

Pročitajte još

RADNICI ČISTOĆE TRAŽE VEĆU PLAĆU I BOLJE UVJETE ‘Ako se ništa ne promijeni, pred iduću sezonu idemo u štrajk!’

Dulist

FRANKOVIĆ UZ DAN DUBROVAČKIH BRANITELJA: Izgubili smo izuzetne ljude, njihov život bio je zalog našeg mira

Dulist

Korak bliže alternativi za vodoopskrbu povijesne jezgre

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija