Aktualno

DAN RUŽIČASTIH MAJICA Obilježen Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

U Osnovnoj školi Cavtat i Osnovnoj školi Lapad u srijedu je obilježen Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, odnosno Dan ružičastih majica.

Zadnja srijeda u veljači određena je Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja u našoj zemlji i cijelome svijetu. U OŠ Cavtat ovaj se dan obilježava sedmu godinu zaredom.

U OŠ Lapad učenici su izrađivali plakate u obliku ružičastih majica s porukama i stihovima protiv nasilja, koje promiču prijateljstvo i toleranciju, gledali dječje filmove o različitosti, razgovarali o različitim oblicima nasilja i važnosti prevencije, a učitelji Osnovne škole Lapad zajedno su napisali pjesmu ‘Stop nasilju’.

Priča počinje 2007. godine u Kanadi kada je dječak u znak podrške majci oboljeloj od karcinoma dojke, došao u školu obučen u ružičastu majicu zbog čega je doživio izrugivanje i verbalno nasilje.

Prijatelji iz njegovog razreda počeli su sljedećih dana dolaziti u školu identično obučeni kako bi mu iskazali potporu te ukazali na problem vršnjačkog nasilja u njihovoj i u svim drugim školama.

Izvor: Knjižnica OŠ Lapad / Općina Konavle

Pročitajte još

Kakav par! Dama u go-go čizmama i brkati kauboj

Petar Ipšić

U dubrovačkoj bolnici obilježen Nacionalni dan edukacijskih rehabilitatora

Dulist

Obilježavamo Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija