Aktualno

DAN RUŽIČASTIH MAJICA Obilježen Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

DAN RUŽIČASTIH MAJICA Obilježen Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

U Osnovnoj školi Cavtat i Osnovnoj školi Lapad u srijedu je obilježen Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, odnosno Dan ružičastih majica.

Zadnja srijeda u veljači određena je Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja u našoj zemlji i cijelome svijetu. U OŠ Cavtat ovaj se dan obilježava sedmu godinu zaredom.

U OŠ Lapad učenici su izrađivali plakate u obliku ružičastih majica s porukama i stihovima protiv nasilja, koje promiču prijateljstvo i toleranciju, gledali dječje filmove o različitosti, razgovarali o različitim oblicima nasilja i važnosti prevencije, a učitelji Osnovne škole Lapad zajedno su napisali pjesmu ‘Stop nasilju’.

Priča počinje 2007. godine u Kanadi kada je dječak u znak podrške majci oboljeloj od karcinoma dojke, došao u školu obučen u ružičastu majicu zbog čega je doživio izrugivanje i verbalno nasilje.

Prijatelji iz njegovog razreda počeli su sljedećih dana dolaziti u školu identično obučeni kako bi mu iskazali potporu te ukazali na problem vršnjačkog nasilja u njihovoj i u svim drugim školama.

Izvor: Knjižnica OŠ Lapad / Općina Konavle

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist