Aktualno

DAN RUŽIČASTIH MAJICA Obilježen Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

U Osnovnoj školi Cavtat i Osnovnoj školi Lapad u srijedu je obilježen Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, odnosno Dan ružičastih majica.

Zadnja srijeda u veljači određena je Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja u našoj zemlji i cijelome svijetu. U OŠ Cavtat ovaj se dan obilježava sedmu godinu zaredom.

U OŠ Lapad učenici su izrađivali plakate u obliku ružičastih majica s porukama i stihovima protiv nasilja, koje promiču prijateljstvo i toleranciju, gledali dječje filmove o različitosti, razgovarali o različitim oblicima nasilja i važnosti prevencije, a učitelji Osnovne škole Lapad zajedno su napisali pjesmu ‘Stop nasilju’.

Priča počinje 2007. godine u Kanadi kada je dječak u znak podrške majci oboljeloj od karcinoma dojke, došao u školu obučen u ružičastu majicu zbog čega je doživio izrugivanje i verbalno nasilje.

Prijatelji iz njegovog razreda počeli su sljedećih dana dolaziti u školu identično obučeni kako bi mu iskazali potporu te ukazali na problem vršnjačkog nasilja u njihovoj i u svim drugim školama.

Izvor: Knjižnica OŠ Lapad / Općina Konavle

Pročitajte još

PRVI KREĆE 5. LIPNJA Dva MSC cruisera uplovljavat će ovog ljeta u Dubrovnik

Dulist

POLICIJA POZIVA Predložite lokacije za akciju nadzora brzine kretanja vozila

Dulist

Noćas zabilježen umjeren potres kod Stona

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija