Aktualno

Dan parkinga u garaži skuplji nego noć u apartmanu

Ako ćete parkirati u Garaži na Ilijinoj glavici, taj će vas, nazovimo ga – luksuz košati 45 kuna po satu. Sat parkiranja na vanjskom parkiralištu doći će vas 75 kuna. Po satu. Očito je kako su cijene parkinga bile glavna tema proteklog tjedna. Jedna od naših sugrađanki koja živi u povijesnoj jezgri ukazala je kako dnevna karta za Garažu iznosi 520 kuna. I istaknula: ‘Skuplje od apartmana! Ovo stvarno prelazi granice dobrog ukusa’. I ako ‘bacite oko’ na cijene na platformama za oglašavanje smještaja unutar gradskih zidina, mogu se naći primjeri kako je trenutna situacija upravo takva. —Za sve one koji se bave rentijerskim turizmom u Dubrovniku i imaju cijenu noćenja manju od 100 eura za dvije osobe od travnja, učite od najboljih. Ovako se gradi destinacija! U vas spavaju za 50/60 eura u ‘super napucanim objektima’, a ‘limeni ljubimac’ ima luxury smještaj na betonu za 70 eura po danu – istaknula je među ostalim naša sugrađanka u objavi na Facebooku. Jedan od komentara na objavu bio je: ‘Jeftinije je da ti pauk digne auto’.

 

Ako izgubite kartu…
Prema cjeniku Garaže na Ilijinoj glavici, koja ima 711 mjesta za parkiranje, tjedna karta košta 2.600, a mjesečna 5.200 kuna. Ako izgubite kartu, to će vas doći 2.220 kuna jednokratno… Također, treba istaknuti kako postoje i ugovorne mjesečne karte za domicilno stanovništvo. Rezidencijalna karta za fizičke osobe (za 30 dana) košta 450 kuna, dok je rezidencijalna karta za pravne osobe (za 30 dana) 600 kuna. Poslovna karta iznosi 520 kuna, parkirna karta za osobe smanjene pokretljivosti (31 dan) 300 kuna, a parkirna karta za motocikle (31 dan) 150 kuna.

Cijeli tekst potražite u tiskanom izdanju DuLista koji je od danas u prodaji.

 

Pročitajte još

U Komolcu pronađena mrtva sova, radi li se o onoj koja se prije nekoliko dana slikavala na Stradunu?

Dulist

Masterchef elita stiže na prvi street food festival ‘Bavarin’

Dulist

[FOTOGALERIJA] Bablje ljeto izmamilo Dubrovčane na Banje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija