Aktualno

DAN OTVORENIH VRATA Školarci se upoznali s Turističkom i ugostiteljskom školom

DAN OTVORENIH VRATA Školarci se upoznali s Turističkom i ugostiteljskom školom

Dan otvorenih vrata Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik okupio je ove srijede veliki broj zainteresiranih učenika dubrovačkih osnovnih škola u prostorima Sunset Beach Dubrovnik.

Nastavnici i učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik detaljno su informirali učenike završnih razreda dubrovačkih osnovnih škola o obrazovnim programima i izvannastavnim aktivnostima koje se provode u školi.

Učenike i goste pozdravili su Hilarija Lozančić Benić, voditeljica projekta Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik i ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik Antun Perušina, zahvalili im na dolasku i pozvali ih da se pobliže upoznaju s programima obrazovanja koja se provode u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik.

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik jedna je od šest Centara kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu u Hrvatskoj. Riječ je o projektu kojeg financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda bespovratnih sredstava na dvije platforme:

⦁ infrastrukturni projekt u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije RH uz financiranje Europskog fonda za regionalni razvoj. Realizacijom Regionalnog centra kompetentnosti u Dubrovniku restaurirat će se, obnoviti i opremiti tri građevinska objekta: postojeća zgrada TUŠ-a, zgrada u ulici Garište 3 i Villa Čingrija. Ova tri prostora tvorit će operativnu cjelinu centra i biti na raspolaganju svim učenicima, polaznicima obrazovanja odraslih, mentorima i nastavnom osoblju;

⦁ razvojno-obrazovni projekt u suradnji s Ministarstvom turizma RH uz financiranje Europskog socijalnog fonda. Realizacijom Regionalnog centra kompetentnosti u Dubrovniku pružit će se vrhunsko stručno obrazovanje i usavršavanje kadrova u području ugostiteljstva i turizma za učenike strukovnog obrazovanja, nastavnike, te ostale zainteresirane sudionike. Kadrovska ekipiranost jamčit će izvrsnost u obrazovanju i usavršavanju profesionalaca u kulinarstvu kao jedne od osnovne pretpostavke vrhunske turističke i ugostiteljske ponude.

Današnji program vodila je Nike Nagy, urednica i voditeljica Radio Dubrovnika, a ujedno i bivša učenica Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik. Za voditeljski posao pripremila je dvije učenice škole koje su rado prihvatile izazov i pokazale da se znanja stečena u školi mogu primijeniti u raznim zanimanjima.
Tijekom programa učenice su predstavile uređene stanice smjerova hotelijersko-turistički tehničar, turističko-hotelijerski komercijalist, kuhar, slastičar i konobar gdje su učenici smjerova prezentirali stečena znanja i vještine.

Današnji Dan otvorenih vrata Turističke i ugostiteljske škole zasigurno će osnovnoškolskim učenicima olakšati donošenje važne odluke o izboru srednje škole i mogućnostima buduće karijere.

Istom prigodom projektni partner Srednja škola Metković u okviru manifestacije „Dani jegulje u Neretvi“ pripremila je jela od jegulja i ponudila ih na kušanje svim posjetiteljima.

Pročitajte još

17. TJEDAN PSIHOLOGIJE O važnosti mentalnog zdravlja svih uzrasta

Dulist

SEVERINA NAKON OBRATA ‘Sad ću ići do kraja, tražit ću samostalno skrbništvo’

Dulist

APEL ZA POMOĆ Obitelj Ujdur treba pomoć, majka Kristina je teško bolesna

Dulist