Županija

DAN OPĆINE BLATO ‘Bolja prometna povezanost doprinijet će rastu gospodarstva’

DAN OPĆINE BLATO 'Bolja prometna povezanost doprinijet će rastu gospodarstva'

Zadovoljstvo mi je što vas i ove godine mogu pozdraviti u ime Dubrovačko – neretvanske županije, našeg župana Nikole Dobroslavića i svoje osobno ime te vam čestitati Dan vaše općine i blagdan vaše nebeske zaštitnice Svete Vincence. Prošle godine sam s ovog mjesta rekao kako su svima u Republici Hrvatskoj prva asocijacija na Blato upravo njegovi ponosni žitelji, te Kumpanija, Zmaj i Radež u koje i dalje ulažete velike napore i na taj način čuvate i jačate vaš identitet – i ja vam na tome i ovom prilikom i čestitam i zahvaljujem – rekao je zamjenik Cebalo te nastavio:

-Isto tako sam govorio i o projektima koje Dubrovačko – neretvanska županija provodi i koje planira realizirati na području vaše Općine. Tako sam i najavio izgradnju školjere u Prigradici. Taj projekt vrijednosti 7,5 milijuna kuna najvećim je dijelom financiran od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Županijske lučke uprave Dubrovačko – neretvanske županije kao i od strane Općine Blato. Kao što vjerujem svi znate, radovi su u tijeku, a morali bi biti gotovi do kraja 6 mjeseca. Veseli također i činjenica da je ovo samo jedan od oko 60 milijuna kuna vrijednih projekata koji se provode na području Općine Blato, a koji se financiraju sredstvima EU fondova, te iz državnog i županijskog proračuna, a odnose se na projekte koji su već prije istaknuti, od sanacije deponija Sitnica, povećanje vrtičkog standarda na području Blata, projekata u kulturi te vodovodu i odvodnji. Danas također želim iskoristiti priliku i istaknuti da Županijska lučka uprava Dubrovačko – neretvanske županije razvija i projekt dogradnje i maritimne zaštite luke Prigradica. Ovaj projekt nalazi se na listi prihvatljivih projekata za financiranje od strane fondova EU, a vrijednost projekta se procijenjuje na oko 55 milijuna kuna. Isto tako ovaj projekt je podržan i na sjednici Vlade Republike Hrvatske koja je u veljači održana u Dubrovniku i to kao jedan od 8 velikih županijskih lučkih projekata na našem području ukupne vrijednosti oko pola milijarde kuna. Sa zadovoljstvom mogu istaknuti da je do sada potpisan ugovor o financiranju za luku Donje Čelo na otoku Koločepu vrijednosti 24 milijuna kuna, za još 2 projekta imamo spremnu svu potrebnu dokumentaciju, dok za preostalih 5 projekta očekujemo tijekom 2019. godine imati svu potrebnu dokumentaciju kako bi ih mogli prijaviti na natječaj za financiranje iz fondova EU-napomenuo je zamjenik Cebalo.

-Realizacijom ovih lučkih projekata, zatim izgradnjom Pelješkog mosta, ali i realizacijom projekta nove Pelješke ceste sa zaobilaznicom Orebića, koji je od velike važnosti za stanovnike kako poluotoka Pelješca, tako i za sve nas korčulane, a za koju Hrvatske ceste pripremaju projektnu dokumentaciju, zasigurno ćemo moći reći da smo kvalitetno prometno povezani što će, siguran sam, doprinijeti još većem turističkom rastu, kao i gospodarstvu u cjelini – zaključio je on.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist