Aktualno

DAN NARCISA Još jedna uspješna akcija, Dubrovčani pohrlili po ‘Cvijet s 1000 imena’

DAN NARCISA Još jedna uspješna akcija, Dubrovčani pohrlili po 'Cvijet s 1000 imena'

Ispred palače Sponza i ove je godine, 23. put održana tradicionalna humanitarna prodaja narcisa Lige protiv raka Dubrovnik.

– U sklopu Nacionalnog programa po 23. put zaredom Liga protiv raka Dubrovnik skupa s Klubom onkoloških bolesnika (KOB) organizirala je humanitarnu akciju prodaje narcisa s ciljem edukacije i preventive, odnosno osviještenosti žena, ali i muškaraca, o važnosti i potrebi redovitih liječničkih pregleda dojki. Ova zloćudna bolest se ne može spriječiti, ali je možemo na vrijeme otkriti i pravovremeno u potpunosti izliječiti. Prvi Dan narcisa održan je 1957. godine u Torontu u Kanadi kao potpora ženama koje su preboljele ili su oboljele od raka dojke, u našoj zemlji prvi puta je održan 1997. u Zagrebu. Narcis ima oko 1000 različitih naziva i vrsta, on je simbol nade u novi život. To je jedan krhki cvijet koji nosi veliku nadu za boljom budućnosti – ispričala nam je Anita Smokvina, sestra na Onkološkom odjelu OB Dubrovnik.

-Cvijet narcise simbolizira buđenje života, nadu i hrabru ženu u borbi protiv ove zloćudne bolesti. Sva prikupljena sredstva biti će namijenjena nabavci novog UZV Color Doppler aparata visoke klase za Radiologiju, čija je puna cijena oko 830 tisuća kuna – poručio je Davor Miloglav predsjednik Lige protiv raka Dubrovnik.

Liga je do sada skupila oko 30 tisuća kuna i akcija prikupljanja sredstava za vrijedni uređaj još traje.

Donacije se i dalje mogu uplatiti na sljedeći račun:

LIGA PROTIV RAKA DUBROVNIK, IBAN HR8424070001500004795

Danu narcisa na Stradunu se, među ostalima, uz dubrovački ogranak SDP-a, pridružio i predsjednik SDP-a Davor Bernardić i saborski zastupnici Ranko Ostojić i Joško Klisović.

Kako je izgledala prodaja narcisa, pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist