Aktualno

DAN KARIJERA RIT Croatia studentima nudi priliku za zaposlenje

DAN KARIJERA RIT Croatia studentima nudi priliku za zaposlenje

RIT Croatia održao je svoj tradicionalni Dan karijera ove srijede u prostorima hotela Rixos Libertas.

– Ovo je 19. Dan karijera koji organizira RIT Croatia, koji je inače s ovom praksom i počeo na ovim prostorima. Cilj samog događaja je spojiti naše studente s predstavnicima kompanija, i omogućiti im mogućnost networkinga, odnosno povezivanja s predstavnicima kompanija, kroz druženje i razgovor, ali i kroz radionice i panel diskusije – rekla nam je Irena Ljubišić, specijalistica za zapošljavanje, upise i komunikaciju pri RIT Croatia.

Program je otvorila panel diskusija pod nazivom ‘Vještine i zaposlenja 21. stoljeća’ na kojoj su sudjelovali viši zaposlenici domaćih i stranih tvrtki. Osim uvodne diskusije, kao i panel diskusije alumna RIT Croatia, na programu su bile i prezentacije programa učenja, radionice o zaposlenju, studije slučaja o najboljim praksama pri zaposlenju studenata, i mnogo više.

Uz edukativni program, studenti su imali priliku i odraditi intervjue te potencijalno dobiti posao.

– Dan karijera studentima nudi prilike za zaposlenje. Danas imamo paralelno nekoliko događanja. Jutros smo počeli s otvaranjem, s panel diskusijom na određenu temu, a nakon toga studenti idu na svoje intervjue, oni koji već imaju dogovoreno. Oni koji nemaju dogovoreno idu na predstavljanje kompanija saznati malo više o tvrtkama kako bi se mogli iduće godine prijaviti – naglasila je Ljubišić.

Također je podsjetila i da je sadržaj Dana karijera obavezan dio nastavnog programa svih studenata RIT Croatia. Napomenimo, na Danu karijera sudjelovale su sveukupno 24 kompanije, kako iz SAD-a gdje su već zaposleni studenti RIT-a, tako i iz regije, primjerice iz Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist