Aktualno

DAN KARIJERA NA SVEUČILIŠTU Kako uspjeti u poduzetničkim vodama?

DAN KARIJERA NA SVEUČILIŠTU Kako uspjeti u poduzetničkim vodama?

Sveučilište u Dubrovniku organiziralo je danas četvrte po redu Dane karijera, a tema je samozapošljavanje, nalaženje svoje niše i pokretanje vlastitog posla s ciljem da se studenti motiviraju, ohrabre te usmjere u poduzetničke vode.

Poslodavci, među kojima su ove godine većinom privatni poduzetnici, prenijet će studentima svoja iskustva s tržišta rada. Pokušat će ih ohrabriti svojim primjerima uspješnosti, ali im i skrenuti pozornost na sve poteškoće s kojima su se susretali.

Kako bi se studenti motivirali, na uvodnoj panel-diskusiji podijelili su svoja iskustva poduzetnik i investitor Saša Cvetojević, voditelj ljudskih resursa tvrtke ‘Rimac automobili’ Aco Momčilović, vlasnica agencije ‘Ciceron komunikacije’ Mirela Španjol Marković, vlasnik uspješne tvrtke ‘Locodels’ Stevica Kuharski i direktorica Razvojne agencije Grada Dubrovnika Andrea Novaković. Moderatorica diskusije bila je Ana Šimunović iz tvrtke Ciceron komunikacije.

– Cilj Dana karijera je suradnja sa gospodarstvenicima te naše studente upoznati sa stvarnim stanjem i prilikama koje vrijede na tržištu rada. Mi ćemo nastojat na ovaj način njih potaknuti da razmišljaju o svojoj karijeri već tijekom studiranja, a ne kad završe studij jer tada već može biti kasno. Osim toga, studenti se mogu upoznati sa mogućnostima obavljanja stručne prakse i zapošljavanja – rekla je prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Dubrovniku Ivana Pavlić te dodala kako se ove godine može dobiti odgovor na pitanje kako pokrenuti vlastiti posao.

Aco Momčilović, voditelj ljudskih resursa tvrtke ‘Rimac automobili’ rekao je kako čestita Sveučilištu u Dubrovniku na organizaciji ovakvog eventa.
– Meni je jako drago vidjeti da su studenti zainteresirani da dolaze na ovakve evente. Ja već godinama sudjelujem ovakvim događajima, a Rimac automobili kao tvrtka ide na sve nama relevantne Dane karijera. Mislim da je ovo jako dobra prilika za studente da skupe nove informacije i da izmjene nekakva znanja sa predavačima i da doznaju nešto korisno – rekao je on.

Nakon uvodne panel-diskusije, studenti će se podijeliti po odjelima i vlastitim interesima i slušati stručnjake iz svojega područja studija. Ukupno pet panel-diskusija privući će brojne poslodavce iz Dubrovačko-neretvanske županije, ali i šire, koji će, uz to što će studentima pokušati pomoći u razvoju karijere, imati priliku i s njima razgovarati individualno te one najbolje odabrati za stručnu praksu ili zaposlenje.

Pročitajte još

[FOTO] LEONARDA TIKVICA ‘PEP konferencija je prilika mladima za čuti iskustva stručnjaka iz prve ruke’

Nora Di Leo

Uskoro kreće energetska obnova ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

Kakvo nas ljeto očekuje?

Dulist