Zanimljivosti

DAN DOBROVOLJNIH DARIVATELJA KRVI Oni spašavaju živote i hvala im na tome!

DAN DOBROVOLJNIH DARIVATELJA KRVI Oni spašavaju živote i hvala im na tome!

Dragi darivatelji, Vaša plemenitost i dobrota utkane su u tisuće spašenih života. Hvala Vam za nesebičnost i ljubav kojom nas darujete! Od srca Vam čestitamo 25. LISTOPAD – DAN DOBROVOLJNIH DAVATELJA KRVI! – poslalo je danas ovu čestitku Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik, a i mi im čestitamo!

Gradsko društvo CK sutra će, s početko u 19 sati, upriličiti dodjelu priznanja višestrukim darivateljima krvi. Ovaj događaj održat će se u hotelu Valamar Minčeta.

Ovo godine dodijeljeno je 92 priznanja za 5, 10, 20, 25, 30, 35, 40 i 50 puta darovanu krv. Posebno bi istaknuli darivateljicu koja je dobila posebno priznanje i srebrenjak Hrvatskog Crvenog križa za 35 puta darovanu krv: Tanju Franić; darivatelja koji je dobio posebno priznanje i srebrenjak Hrvatskog Crvenog križa za 50 puta darovanu krv: Ljubu Siničića te darivatelja koji je dobio posebno priznanje i srebrenjak Hrvatskog Crvenog križa za 75 puta darovanu krv Vlada Obradovića.

Još jednom od srca čestitamo svim dobitnicima priznanja i želimo im još puno zdravlja i sreće, njihova plemenitost i dobrota utkane su u tisuće spašenih života – ističu iz GDCK.

Spomenimo i to kako je danas u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Andro Vlahušić održao prijem za višestruke dobrovoljne davatelje krvi s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik: Tanju Franić, Slavena Kapetanovića, Zdravka Kovačića, Niku Lazo, Davora Miloglava, Pepa Oblizala, Vladu Obradovića, Teu Tevšić i Ljubu Siničića. U izaslanstvu su bili i voditeljica Odjela za transfuzijsku medicinu OB Dubrovnik i djelatnici Gradskog društva Crvenog Dubrovnik.

Gradonačelnik je naglasio da darivatelji krvi svojim činom darivanja krvi spašavaju ljudske živote svakoga dana i zato im ovim simboličnim prijemom odaje javno priznanje. Zahvalio se i Gradskom društvu Crvenog križa Dubrovnik i Odjelu transfuzije Opće bolnice Dubrovnik koji u koordiniranim akcijama brinu da našim sugrađanima ne nedostaje krvi, nezamjenjivog lijeka.

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist