Županija

Dalipi i Dobroslavić o rješavanju otpada koji u dubrovački akvatorij stiže iz Albanije

Dalipi i Dobroslavić o rješavanju otpada koji u dubrovački akvatorij stiže iz Albanije

Poznato je da u provođenju jadransko-jonske strategije Hrvatska i Albanija surađuju na temi turizma, a on je povezan sa zaštitom okoliša. Albanija će učiniti sve što može da se što više približi europskim standardima u zaštiti okoliša – rekao je župan Nikola Dobroslavić nakon prvog službenog posjeta potpredsjednika Jadransko – jonske euroregije te predsjednikom Regije Albanije Aldrinom Dalipijem na novinarski upit o tome kako će se riješiti problem albanskog otpada koji za jače južine zagadi dubrovački akvatorij. Župan je dodao kako je ovo pitanje bilo i tema današnjeg sastanka.

-Razgovarali smo o tome kako albanske regije mogu ubrzati ulazak Albanije u Europsku uniju. Stajalište je Hrvatske da treba započeti pregovore s Albanijom i Sjevernom Makedonijom. Nadamo se da će to biti riješeno u svibnju prilikom velikog sastanka Europske unije sa zemljama ‘zapadnog Balkana’. Govorili smo i o potresima. Vidjeli smo tešku situaciju u Albaniji nakon recentnog potresa. I mi se nalazimo na trusnom području. Također, razgovarali smo o perspektivi povezivanja autocestom Albanije – Crne Gore – Hrvatske. U planu je dolazak albanskih studenata koji bi u Dubrovniku učili kako funkcioniraju hrvatske općine – rekao je Nikola Dobroslavić.

Predsjednik regije Tirana Aldrin Dalipi zahvalio je županu Dobroslaviću na solidarnosti koju je iskazao Albaniji za vrijeme nedavnog potresa. Naglasio je kako su Dubrovnik i Tirana snažno povezani. Naglasio je kako je potres bio težak trenutak za Albaniju, ali da se oporavljaju te su zahvalni susjedima što su prema njima pokazali solidarnost.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist