Sport

DALIĆ NAKON ŽDRIJEBA ZA EURO KVALIFIKACIJE Optimisti smo, ali respektiramo naše protivnike

DALIĆ NAKON ŽDRIJEBA ZA EURO KVALIFIKACIJE Optimisti smo, ali respektiramo naše protivnike

Hrvatska nogometna reprezentacija u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj igrat će u skupini D u društvu Walesa, Armenije, Turske i Latvije. Tako je htio ždrijeb europske smotre, održan u Festhalle exhibition centru u Frankfurtu, uz sudjelovanje delegacije Hrvatskog nogometnog saveza koju su činili predsjednik Marijan Kustić, izvršni direktor Tomislav Svetina, izbornik Vatrenih Zlatko Dalić, team menadžerica reprezentacije Iva Olivari i glasnogovornik Tomislav Pacak, donosi Hrvatski nogometni savez.
Vatreni igraju u skupini s pet reprezentacija zbog sudjelovanja na Final Fouru Lige nacija u lipnju sljedeće godine, baš kao i preostali sudionici Italija, Španjolska i Nizozemska. U kvalifikacijama će sudjelovati 53 reprezentacije koje će loviti 23 mjesta za Euro, a Njemačka se kao organizator završnog turnira automatski kvalificirala i stoga ne sudjeluje u ždrijebu. Zbog suspenzije, u kvalifikacijama neće sudjelovati niti Rusija.
Momčadi su raspoređene u deset kvalifikacijskih skupina, sedam skupina s po pet momčadi i tri skupine s po šest momčadi. Deset pobjednika skupina i deset drugoplasiranih momčadi izravno će se kvalificirati na završni turnir. Tri preostala mjesta popunit će momčadi koje se kvalificiraju kroz play-off u ožujku 2024. godine. Utakmice u skupinama igraju se prema kalendaru utakmica europskih kvalifikacija od ožujka do studenoga 2023. godine.
Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić ocijenili su za HNS ishod ždrijeba kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine. Zlatko Možemo biti zadovoljni skupinom, uglavnom smo izbjegli reprezentacije koje smo željeli izbjeći, pogotovo iz druge jakosne skupine. Iz četvrte jakosne skupine izvukli smo Tursku koja je možda najnezgodnija momčad, ali naravno da smo favoriti skupine. Igrat ćemo protiv Walesa koji nam je poznat iz prošlih kvalifikacija za Euro, jedini problem koji se može pojaviti su daleka putovanja. Optimisti smo, ali respektiramo naše protivnike, ne smijemo se opustiti i moramo napraviti dobru analizu protivnika, pogotovo Latvije i Armenije, koje nam nisu poznate – rekao je izbornik Zlatko Dalić.
-Zadovoljni smo ždrijebom, bitno je da smo iz drugog i trećeg pota izbjegli najteže reprezentacije, iz četvrtog smo dobili Tursku koja je vrlo kvalitetna reprezentacija. Uvažavamo sve protivnike u skupini, ali vjerujem u našu reprezentaciju. Ako budemo na željenoj razini, sigurno možemo napraviti dobar rezultat i kvalificirati se na Europsko prvenstvo u Njemačkoj – ističe Marijan Kustić.

Izvor: Hrvatski nogometni savez

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist