Zanimljivosti

Čuvajmo šume – one su naše zeleno blago!

Čuvajmo šume - one su naše zeleno blago!

Eko Centar Zeleno Sunce poziva sve zainteresirane koji vole prirodu na njihov likovni natječaj koji će trajati sve do Međunarodnog dana biološke raznolikosti, 29. prosinca. Poziv prenosimo u cijelosti:

"Pozivamo svu djecu i mlade da se odazovu na naš osmi likovno-kreativni natječaj pod nazivom :
"Čuvajmo šume-one su naše zeleno blago!", a  sve   u okviru Desetljeća bioraznolikosti koju je UN proglasio  u periodu od 2011. do 2020. godine. Posebno značenje dato je očuvanju šuma našega Planeta.

Šume su najsloženiji ekosutav na Zemlji: procjenjuje se da pokrivaju 31 posto ukupne zemljine kopnene površine i da čuvaju 80 posto biološke raznolikosti našeg Planeta. Šumske površine u Republici Hrvatskoj zauzimaju gotovo 47 posto kopnene površine države zbog čega smo jedna od najšumovitijih zemalja.
Vaše likovno-kreativne radove na temu „Čuvajmo šume – one su naše zeleno blago!" šaljite što prije poštom na našu adresu:
Zeleni Forum
Eko-Omblići & Eko centar  Zeleno Sunce
20236 Mokošica
Od izvora 74
Ili ih ubacite u naš poštanski sandučić.
Svoje likovno-kreativne uratke možete poslati sve do 27. prosinca, a sedam najboljih će izabrati naša stručna komisija 29. prosinca na Međunarodni dan biološke raznolikosti kada ćemo u 11.30  prirediti malu dječju  izložbu likovnih i kreativnih radova na temu "Biološka raznolikost Hrvatske",  u našem Eko centru  u Mokošici.
Jedva čekamo vaše radove !
Incijativni Odbor:
Jadranka, Ante, Ivana, Maroje, Matea, Mia, Faruk,Bruno, Marija"

Pročitajte još

KONZUMACIJA MESA KOD HRVATA Puno ih voli pršut, kulen, teletinu i janjetinu, ali ne mogu ih priuštiti

Dulist

UNUTRA ILI VANKA Gdje su mačke sretnije?

Dulist

PREKRASNO Sunce obasjalo Grad i izmamilo brojne kupače

Dulist