Aktualno

Čučić: Preopterećeni smo drugim poslovima

Vesna Cucic 2

U Hrvatskoj se je sinoć u 45 gradova i mjesta održala Noć knjige i na taj način se naša zemlje pridružila obilježavanju Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

No, ovoj noći nisu se pridružile Dubrovačke knjižnice, što je ogorčilo našeg sugrađanina Iva Perića. On je mišljenja kako su se Dubrovačke knjižnice trebale uključiti u ovaj događaj, posebno kad su u pitanju mladi, i zbog toga što je Dubrovnik poznat po svojoj književnosti i kulturnom naslijeđu.

No, prema riječima ravnateljice knjižnica Vesne Čučić, Dubrovnik se nije priključio Noći knjige zbog preopterećenosti poslovima djelatnika knjižnice.

– Žalim zbog takve negativne medijske pozornosti, jer smo mi uvijek prisutni. Uz preopetrećenost drugim posloviuma, jednostavno se dogodio takav splet okolnosti da se nismo mogli pridružiti Noći muzeja. – ističe Čučić i naglašava kako Dubrovačke knjižnice upravo završavaju projekt „Dubrovnik i Kotor- gradovi knjige“, koji je izuzetno zahtjevan.

-U ovaj projekt nisu se uključili ni dubrovački izdavači, Matica hrvatska i HAZU, no to ne znači da oni spavaju- zaključila je Čučić. 

Pročitajte još

ISTRAŽILI SMO CIJENE Koliko košta večera s Michelinovom zvjezdicom?

Nora Di Leo

Ovaj se lijek povlači iz svih ljekarni

Dulist

U ponedjeljak radovi na gruškoj placi – otklanjaju se uočeni nedostatci na pokretnim tendama

Dulist