Aktualno

Čučić: Preopterećeni smo drugim poslovima

U Hrvatskoj se je sinoć u 45 gradova i mjesta održala Noć knjige i na taj način se naša zemlje pridružila obilježavanju Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

No, ovoj noći nisu se pridružile Dubrovačke knjižnice, što je ogorčilo našeg sugrađanina Iva Perića. On je mišljenja kako su se Dubrovačke knjižnice trebale uključiti u ovaj događaj, posebno kad su u pitanju mladi, i zbog toga što je Dubrovnik poznat po svojoj književnosti i kulturnom naslijeđu.

No, prema riječima ravnateljice knjižnica Vesne Čučić, Dubrovnik se nije priključio Noći knjige zbog preopterećenosti poslovima djelatnika knjižnice.

– Žalim zbog takve negativne medijske pozornosti, jer smo mi uvijek prisutni. Uz preopetrećenost drugim posloviuma, jednostavno se dogodio takav splet okolnosti da se nismo mogli pridružiti Noći muzeja. – ističe Čučić i naglašava kako Dubrovačke knjižnice upravo završavaju projekt „Dubrovnik i Kotor- gradovi knjige“, koji je izuzetno zahtjevan.

-U ovaj projekt nisu se uključili ni dubrovački izdavači, Matica hrvatska i HAZU, no to ne znači da oni spavaju- zaključila je Čučić. 

Pročitajte još

Porin za životno djelo pripast će Massimu

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Zbog održavanja sustava za upravljanje državnom granicom moguća duža čekanja!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija