Aktualno

CRVENI KRIŽ Saznajte kako pravilno pružiti prvu pomoć

Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik će u subotu 12. rujna obilježiti Svjetski dan prve pomoći. Tom prigodom članovi Kluba mladih i volonteri GDCK Dubrovnik održat će pokaznu vježbu pružanja prve pomoći za građane Grada Dubrovnika. U isto vrijeme naši sugrađani moći će sudjelovati i u preventivnoj zdravstvenoj akciji – besplatnom mjerenju tlaka i cukara u krvi.

Vježba i preventivna akcija će se izvoditi 12. rujna ispred Tommy-ja u Lapadu od 8:30 do 11:00 sati.

Moto Svjetskog dana prve pomoći je “Budi heroj – spašavaj živote”. Slučajni prolaznici kao i osoblje koje profesionalno pruža pomoć zaslužni su za većinu spašenih života na mjestu nesreća koje se svakodnevno događaju. Učenjem i usvajanjem vještina prve pomoći svatko se može pripremiti za situaciju u kojoj svojim znanjem i primjenom naučenog može spasiti nečiji život.

Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik poziva sve građane Dubrovnika da nazoče pokaznoj vježbi u subotu u Lapadu te da iskoriste priliku i izmjere tlak i cukar u krvi.

Pročitajte još

MALIŠANI IZ PALČICE O SVETOM NIKOLI ‘Sestra je zločesta pa bolje da njoj dođe Krampus’

Dulist

PRODAJA IDE, HRANA SE NE BACA U pulskoj pekarnici dva ‘kruha od jučer’ nude za 7 kuna

Dulist

Predsjednik Zoran Milanović stiže na obilježavanje Dana dubrovačkih branitelja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija