Politika

CRO DEMOSKOP Andrej Plenković i najpozitivniji i najnegativniji hrvatski političar

CRO DEMOSKOP Andrej Plenković i najpozitivniji i najnegativniji hrvatski političar

Premijer Andrej Plenković je i najpozitivniji i najnegativniji hrvatski političar, pokazuje novi CRO Demoskop RTLa- i Promocije plus za veljaču, a društvo mu radi i predsjednik Zoran Milanović.
Kad je riječ o rejtingu stranaka, HDZ je i dalje prvi izbor među ispitanicima. Uz blaži pad u odnosu na početak godine bira ih 27,7 posto ispitanika. Drugi izbor, uz blagi rast ostaje SDP – 19,9 posto, a treću poziciju i u veljači zadržala je platforma Možemo! S 8,3 posto. U stopu ih prati Most (7,3 posto), a uz rast rejtinga približio se i Domovinski pokret (7,2 posto).
Premijera Andreja Plenkovića (19,8 posto) ponovno najviše ispitanika bira kao najpozitivnijeg političara. Također s nešto lošijim rejtingom, ali drugi izbor ostao je predsjednik Republike Zoran Milanović (17,1 posto). Predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu (3,4 posto) rejting raste pa je u veljači treći izbor, ali i dalje je daleko od vodećeg dvojca.
Vrh ljestvice najnegativnijih političara zauzeo je isti dvojac. Najviše ispitanika, 3 postotna boda više nego u siječnju, bira premijera Andreja Plenkovića (22,3 posto) kao najnegativnijeg političara u zemlji. Negativni doživljaj smanjio je predsjednik Republike Zoran Milanović pa njega u takvom svjetlu vidi 8,9 posto ispitanika. Treći izbor je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (7,3 posto) koji to želi biti i iduće 4 godine.

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist