Kultura

‘Crna tišina’ Nikole Pjevačevića u Lazaretima

Izložba Nikole Pjevačevića ‘Crna tišina’ otvorit će se ovaj četvrtak, 6. travnja u 19 i 30 sati. U Art radionici Lazareti, Nikola Pjevačević predstavit će se serijom gotovo apstraktnih i monokromatskih slika velikih fromata na izložbi pod nazivom Crna tišina.
Kroz dugi niz eksperimenata sa slikarskim medijima, u potrazi za rješenjem kako izraziti ideju, autor materijale svodi na minimum. Koristeći sirovo platno, ugljen i shellac kao fiksativ nastaju gotovo eterične slike isključivo iz osobne potrebe za stvaranjem. Stvaralaštvo mladog autora je introvertirano, on izvlači sliku izvan zasićenja kulturalno-političkih značenja i ideju pronalazi u samoći prilikom intuitivnog rada na slikama u kojem je bitno osvijestiti vrijednost procesa. Radi se o poniranju u unutarnje, duhovno stanje gdje slika postaje medij transcendencije i traženja, ali i rezultat tog kontinuiranog procesa. Radovi kao transcendentalne strukture ipak ne posežu u potpunosti ka apstrakciji, već predstavljaju reprezentaciju krajolika koji nikada neće biti njegova stvarna reprodukcija. No, oni svakako posežu za njegovim karakteristikama – neuhvatljivom i neograničenom – što rezultira osjećajem mira, jednostavnosti i čistoće – navode iz ARL.

Pročitajte još

IZLOŽBA U GALERIJI ‘Vatrena paleta Pinove jeseni’ uz 60 godina stvaralaštva

Dulist

[FOTO] HRVATI UJEDINJENI KRAVATOM ‘Svaka knjiga koja nas spaja ima spomeničku vrijednost’

Dulist

DUBROVAČKI SIMFONIJSKI ORKESTAR Pavle Zajcev i Đana Kahriman u atriju Kneževa dvora

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija