Aktualno

CRNA GORA Zimska sezona dovela veliki broj gostiju iz regije i Europe

CRNA GORA Zimska sezona dovela veliki broj gostiju iz regije i Europe

Snažno povezivanje turističkih potencijala sjevera i juga, planine i mora, istaknuta raznolikost pejzaža i klimatskih prilika, kvaliteta i autentičan sadržaj turističko-ugostiteljske ponude daju mogućnost Crnoj Gori da formira raznovrsnu zimsku turističku ponudu i na moru i na planini koja odgovara najrazličitijim senzibilitetima suvremenih turista svih dobi.

Tako je i ove godine Crna Gora u sezonu ušla sa optimističnim očekivanjima, a da je to sasvim opravdano potvrdila je spremnost planinskih turističkih centara, novi hoteli visoke kategorije, novootvoreni ekskluzivni mali hoteli, bogat program zimskih aktivnosti i već značajno potvrđen booking, zahvaljujući kojem su ski-centri svih ovih dana ispunjeni skoro do posljednjeg mjesta. Sve to potvrdila je i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Željka Radak Kukavičić, koja je istaknula novitete u odnosu na prošlu sezonu.
Nova sezona donosi poboljšanu kvalitetu ponude i usluga u svim segmentima turizma. U Kolašinu je prethodne zime otvoren prvi brendirani hotel na sjeveru Four Points by Sheraton. Takav nivo hotela povlači za sobom i goste čiji su odabir destinacije na kojima se ti hoteli nalaze. O zanimanju gostiju za ovaj hotel najbolje govori podatak da je za period katoličkog Božića već rasprodan, a dobar booking najavljen je i tijekom cijele zimske sezone. Novootvoreni mali hoteli s visokom razinom usluge, kao i obogaćena ponuda s dodatnim wellness i spa sadržajima, značajno su doprinijeli sadržaju ponude smještaja za ovu sezonu kako u primorskom tako u planinskom dijelu Crne Gore.
Noviteti u ponudi su i dva avanturistička parka u zimskim ski-centrima. Pored avanturističkog parka u centru Kolašina koji je od protekle ljetnje sezone otvoren za posjetitelje, u ski-centru Savin Kuk otvoren je još jedan avanturistički park s pratećim parkingom postavljenim za ovu namjenu. Oba parka radit će tijekom cijele godine, a ovakvi sadržaji doprinose atraktivnosti ski centara i kvalitetu ponude, kako tijekom ljetnje tako i tijekom zimske sezone.
Ove godine imat ćemo i veći broj manifestacija u odnosu na prethodnu godinu. Na Žabljaku će biti organizirana u alpskom skijanju – ski kup „Zlatni orao Durmitora” krajem veljače, a od 1. do 8. ožujka bit će održan i prvi snow kite festival u Europi, natjecateljsko zabavnog karaktera, budući da prema ocjenama organizatora ovo mjesto nudi izvanredne uvijete za snowkiting, koji će okupiti oko 250 ljubitelja ove sportske aktivnosti, uglavnom iz Zapadne Europe.
U Kolašinu tijekom ove sezone planirano je održavanje dva maratona: Bjelasički maraton i Maraton preko Sinjajevine koji povezuje Kolašin i Žabljak, kao i IV zimske avanturističke trke „Winter Adventure Race – Bjelasica 2018” koja će se održati 23. i 24. februara. U okviru ove manifestacije biće održane avanturističke trke u tri discipline (hodanje na krpljama, nordijsko i turno skijanje). Tijekom trajanja utrke bizt će organiziran i bogat kulturno-zabavni program u ski centru Kolašin 1450.
Iako uspješnost zimske sezone značajno ovisi od vremenskih uvjetima pa sada nije moguće sa sigurnošću predvidjeti rezultate iz NTO Crne Gore vjeruju u objektivne pokazatelje kako će sezona do samog kraja biti dobra kao što je i na početku.
Zimsku sezonu obilježava kasniji booking u odnosu na ljetnu upravo zbog toga što se turisti upravljaju prema vremenskim uvjetima. Uspješnoj zimskoj sezoni će svakako doprinijeti i dobra povezanost Crne Gore sa europskim gradovima. Nacionalna avio kompanija Montenegro Airlines pored redovnih i charter letova za ovogodišnju zimsku sezonu pripremila je posebne akcije i promotivne cijene letova iz Beograda, Ljubljane, Rima , Beča , Zuricha, Frankfurta, Pariza i Moskve. Ugovor s kompanijom Ryanair je obnovljen i na snazi je do travnja 2019. godine. Realiziraju se cjelogodišnji letovi za London, Bruxelles i Berlin dva puta nedjeljno, Wizz air realizira cjelogodišnje letove prema Milanu i Memingenu a ono što je novost od ove godine su i letovi iz Budimpešte.
Crnogorski ski-centri formirali su cijene za sve vrste usluga koje su i ove godine vrlo pristupačne, dodali su iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

 

Pročitajte još

Gradonačelnik Franković čestitao pravoslavni Uskrs

Dulist

Vatrogasci, sretan vam dan vašeg zaštitnika!

Dulist

Tko sve ima pravo na besplatni smještaj uz bolesno dijete?

Dulist