Aktualno

CRNA GORA Građani blokirali granični prijelaz Debeli brijeg, protive se zatvaranju Bolnice Meljine

CRNA GORA Građani blokirali granični prijelaz Debeli brijeg, protive se zatvaranju Bolnice Meljine

Kao što su prethodnih dana najavljivali, predstavnici vlasti, zajedno sa nekoliko tisuća građana Herceg Novog, blokirali su u nedjelju granični prijelaz Debeli brijeg i na taj način poslali poruku da neće dozvoliti zatvaranje Bolnice Meljine. Prosvjed je održan jer Vlada Crne Gore do kraja listopada nije uspjela riješiti pitanje Bolnice, a za čiji opstanak traženo hitno uvođenje javnog zdravstva.

– Suočavamo se sa tim da nam netko gasi najstariju bolnicu u Crnoj Gori. Netko nam pokušava oduzeti elementarno pravo na zdravstvenu zaštitu. Herceg Novi je imao bolnicu onda kada to nije imao nijedan grad u našoj zemlji. Svi smo mi ovdje danas jedno. Nismo slučajno odabrali granični prijelaz. Sa ovoga mjesta poručujemo da ako se Bolnica Meljine zatvori, nećemo dozvoliti prelazak na ostale granične prijelaze u Herceg Novom, rekao je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

Građanima se u ime radnika obratila predsjednica Sindikata Slavica Drobnjak, koja je upoznala prisutne sa problemima sa kojima se suočavaju zaposleni u toj zdravstvenoj ustanovi.

-Opet se od 2013. borimo za Bolnicu Meljine. Bolnica i njeni radnici gube svako malo osnovna ljudska prava. Svakog mjeseca razmišljamo da li ćemo primiti plaće, kako će podstanari i samohrane majke preživjeti. Osipa se kadar. Ne možemo riješiti naše stambene kredite. Do kada više tako? – upitala je predsjednica Drobnjak.

Više pročitajte ovdje. 

Izvor: Jadran Boka 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist