DuList IN

CRISTEL GA ‘ZAROBILA’ Najbogatiji Hrvat Davor Lukšić se ženi!

CRISTEL GA 'ZAROBILA' Najbogatiji Hrvat Davor Lukšić se ženi!

Najbogatiji Hrvat, Davor Lukšić Lederer, voditelj hrvatskih poslova dinastije Lukšić, rijetko je u medijima u bilo kojem kontekstu. No, kako se trenutno oko Đure Đakovića, tvrtke u kojoj je Lukšić grupa treći dioničar, štošta događa, a u srpnju će biti održana iznimno bitna i bez sumnje vrlo napeta skupština dioničara, moguće je da ćemo ga češće viđati. Jedan od razloga su i zaruke s Cristel Carrisi.

Davor Lukšić nedavno je napunio 31 godinu, a od rujna 2011. živi u Zagrebu i vodi poslove, koji prema Forbesovoj listi milijardera u Hrvatskoj vrijede oko 1,3 milijarde kuna. Globalno gledajući, čileansko-hrvatska obitelj Lukšić uvijek je ispod 40. mjesta na listi milijardera. Osim Plave lagune u Poreču, vlasnici su Jadranskih luksuznih hotela koje su preuzeli od Gorana Štroka, te Excelsa nekretnina. U njihovu se portfelju, primjerice, nalaze najpoznatije dubrovačke vile Šeherezada i Agava.

Lukšiću je Zagreb baza, odakle često putuje po svijetu. Vrhunski školovan biznismen, uz brigu o obiteljskom naslijeđu, ima još dvije ljubavi – prema sportu, preciznije polu, i atraktivnoj zaručnici Cristel Carrisi. I baš koliko je Lukšić samozatajan, toliko je njegova zaručnica medijski eksponirana. Cristel je dizajnerica, pjevačica, televizijska zvijezda u svojoj rodnoj Italiji.

Potječe iz američko-talijanske glumačko-glazbene dinastije – kći je Ala Bana i Romine Power, koji su 30 godina, od sredine 1960-ih, bili velike međunarodne glazbene zvijezde. Njezin je djed slavni glumac Tyron Power, baka Linda Christian. Cristel je jedno od četvero djece Ala Bana i Romine Power – uz nju su imali kćer Yelinu, te sina Yarija i Rominu mlađu.

Hrvatska javnost lijepu je plavušu zapazila prošle godine, kada je Lukšić u Dubrovniku organizirao velebni party u povodu 30. rođendana. Fotografije koje su dospjele u javnost pokazale su da “stidljivi princ dinastije Lukšić”, kako su ga nazvali mediji, nije samo ozbiljan biznismen, nego i mladi čovjek koji se voli dobro zabaviti. A i može.

Izvor: Jutarnji.hr

Pročitajte još

FIGURICE JELENE FEREGJA Društvene igre prožete tradicijom i dječjim duhom

Nora Di Leo

NAKON FINALA Španja o Barberiću: ‘Kapa do poda, bio je gušt dijeliti podij s tobom’

Dulist

ZVIJEZDE PJEVAJU Igor Barberić i Ivana Kindl osvojili prvo mjesto, Mihovil Španja srca Hrvatske

Dulist