Sport

Čovjek koji je ‘namlatio’ najviše protivnika u povijesti UFC-a posjetio Dubrovnik

Čovjek koji je 'namlatio' najviše protivnika u povijesti UFC-a posjetio Dubrovnik

Svjetski MMA prvak u srednjoj kategoriji Michal Mike ‘The Count’ Bisping na svom se Instagram profilu pohvalio fotografijama s odmora u Dubrovniku.

-Evo me u Kraljevom Grudobranu, tj. Dubrovniku. Bez filtera, ovo je stvarno – napisao je uz fotografiju zalaska sunca na zidinama, dok je uz fotografiju noći na Stradunu samo komentirao kako su dubrovačke ulice lijepe.
Inače, 37-godišnji Englez (rođen u vojnoj bazi u ciparskoj Nikoziji) počeo je trenirati Jujitsu već s osam godina, a s 15 se natjecao na britanskim MMA turnirima. Iako se s 18 ostavio borilačkih sportova, već godinu kasnije počeo je trenirati boks, kickboxing te karate. Nakon početnih uspjeha u kickboxingu opet se morao vratiti ‘stvarnom životu’ te je radio u tvornicama, klaonicama i poduzećima za rušenje zgrada. Uz to je bio i trgovac, poštar, keramičar…
U lipnju je osvojio pojas UFC prvaka u srednjoj kategoriji, a još od prije nosi tutule prvaka u organizacijama Cage Rage i The Ultimate Fighter. Prvi je Englez koji je nastupio na nekom UFC glavnom turniru te prvi Britanac koji je postao prvak.
U karijeri ima zabilježeno 36 borbi, u kojima je upisao 29 pobjeda (16 nokautom) i 7 poraza. Uz kolegu Georgesa St. Pierrea drži rekord od najviše pobjeda u povijesti UFC-a (njih 19). Četiri njegove borbe nagrađene su titulama Borbi večeri, a dvije kao Izvedba večeri.
Zanimljivo da je meč za prvaka protiv Lukea Rockholda prihvatio tek 17 dana prije datum održavanja, a završio ga je nokautom već u prvoj rundi.
Pred Bispingom je prva obrana titule. Protivnik će mu 8. listopada biti Amerikanac Dan Henderson na turniru UFC 204.

Pročitajte još

Iva Oberan osvojila broncu na Grand Slamu u Dushanbeu!

Dulist

SUTRA NA STADIONU LAPAD Ragbi klub Dubrovnik VS. Dorchester RFC

Dulist

Ana Petković dupla državna prvakinja!

Dulist