Crna kronika

Čolaku dvije godine zatvora za nesreću u kojoj je stradala Ivana Obad, Opačak oslobođen

Ivana Obad nesreća Marin Čolak Dalibor Opačak

Uoči 11. godišnjice smrti dubrovačke studentice Ivane Obad (20), koja je poginula u prometnoj nesreći kraj Bosiljeva kao suputnica u jurećem Ferrariju, na zagrebačkom Županijskom sudu u ponovljenom suđenju s nepravomoćnim presudama suočili su se automobilisti Marin Čolak (36) i Dalibor Opačak (43). Čolak je kao prvooptuženi osuđen na dvije godine zatvora te mora platiti 2.000 kuna sudskih troškova, a Opačak je oslobođen krivnje, piše Jutarnji.

Na objavi presude bila su obojica optuženika, a oslobođeni Opačak se rasplakao nakon izricanja presude.

Nekad dobri prijatelji, u sudnici su se tijekom suđenja oslovljavali riječju ‘gospodine’ te su negirali krivnju međusobno svaljujući odgovornost jedan na drugoga.Za tužiteljstvo su, nakon provedenih dokaza i saslušanih svjedoka, obojica ‘svjesno vozila brzo i ludo prerađene automobile kao da su na utrci Formule 1 pritom vozeći protivno prometnim propisima i brzinom znatno većom od dozvoljene’. Njihovi odvjetnici su, pak, u završnim govorima isticali da nije dokazano da je smrt djevojke uzročno posljedično povezana s načinom vožnje njih dvojice iako se Opačak u Nissanu 350D kretao 205 km/h a u trenutku nesreće 186,4 km/h, dok je Čolak papučicu svog Ferrarija stisnuo do 181,5 km/h pritom ne mareći za život suputnice.

Podsjetimo, zahvaljujući tromosti pravosuđa, više od desetljeća od tragedije obitelj Obad još čeka pravdu. Optužnica je podignuta 2012., a spis je inicijalno stajao u ladici karlovačkog suda 323 dana, nakon čega je prebačen na zagrebački Općinski sud, gdje su obojica nepravomoćno osuđena na tri godine zatvora.

Međutim, riječki Županijski sud je presudu srušio pa je krajem 2018. suđenje ponovno počelo u Zagrebu, ali se ubrzo sud proglasio nenadležnim pa je spis završio na Županijskom sudu u Karlovcu da bi lani, odlukom Vrhovnog suda, predmet bio delegiran ponovno u Zagreb, ali na Županijski sud.

Pročitajte još

NA BISTRINI Još jedan automobil ‘završio’ na krovu, jedna osoba prevezena u OB Dubrovnik

Dulist

U ZATONU VELIKOM Automobil ‘završio’ na krovu, nema ozlijeđenih

Dulist

MORAO NAPUSTITI DUGOGODIŠNJI KROV NAD GLAVOM, SITUACIJA SE ČINILA BEZNADNOM Branitelj Dragan Čobanski dobit će stan na Batali

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija