GradUrednički izbor

CNN PIŠE O DUBROVNIKU Epidemija COVID-19 prilika je za pozitivne promjene

CNN PIŠE O DUBROVNIKU Epidemija COVID-19 prilika je za pozitivne promjene

‘Masovni turizam’ pojam je koji se u 2019. iznova ponavljao u javnosti, a najbliže asocijacije na njega upravo su bili gradovi poput Dubrovnika, Venecije, Barcelone… Pojava novog koronavirusa označila je svojevrstan kraj zagušenosti posjetiteljima u našem gradu, ali i priliku za novi početak.

U izjavi za reportažu CNN-a o najpoznatijim turističkim gradovima te kako se nose s krizom izazvanom pandemijom Covid-19, zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić kazala je kako se restrikcije, koje su donesena kroz projekt Respect the City, a tiču se dolaska cruisera, neće mijenjati.

– Dubrovnik želi odaslati jasnu poruku budućim posjetiteljima kako Grad ozbiljno shvaća i prekomjerni broj turista i virus – rekla je zamjenica Tepšić te dodala kako u ovom trenutku svoje goste o pravilima ponašanja za vrijeme pandemije obavještavamo i velikom stratom na samom ulazu u povijesnu jezgru.

CNN napominje i kako, za razliku od većine europskih zemalja, Hrvatska dopušta ulazak Amerikancima, uz negativan Covid-19 test, ne stariji od 48 sati. Nedostatak letova to trenutačno otežava, osim onima koji sebi mogu priuštiti privatne letove.

Luksuzni turizam, kazala je također zamjenica, nešto je na što će se grad također fokusirati u budućnosti. No ne samo na to jer Grad želi povratak svih gostiju, ali uz promišljanje budućnosti kroz održivi turizam.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist