Zanimljivosti

Članovi Udruge Slatki život sudjelovali na zimskom kampu za djecu oboljelu od dijabetesa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ove zimske praznike djeca i roditelji iz Udruge Slatki život proveli su četiri dana u Zadru, u hotelu Club Funimation Borik, u uspješno organiziranom 14. zimskom kampu za djecu oboljelu od dijabetesa. Kamp su nazvali Zajedno protiv dijabetesa u Boriku. Krenuli su rano ujutro, 2. siječnja 2020. godine, autobusom, i okupili članove s područja Konavala, Župe Dubrovačke, Grada Dubrovnika, otoka Mljeta, Metkovića i otoka Korčula, a s njima su bili i prijatelji iz Zagreba, Splita i Ogulina.

Animacijski tim Hotela kroz zabavne programe u Falky Landu brinuo se za sportske aktivnosti, zabavu, akciju i razonodu, a u wellness i fitness centru djeca i roditelji su koristili vodene aktivnosti za opuštanje od svakodnevnih životnih izazova. Ovom prigodom pridružili su im se članovi Udruge Cukrići iz Zadra na zajedničkom ručku, druženju i dijeljenju životnih iskustava s dijabetesom. U prostorima Hotela organizirali su radionicu na temu Života s dijabetesom, a Tatjana Gjorgovski, Glavna sestra Centra za dijabetes Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma iz Skopja, Republika Sjeverna Makedonija održala je zanimljivu i korisnu edukaciju na temu Prehrane u dijabetičara.

U povratku, u nedjelju, 5. siječnja 2020. godine, nazočili su Svetoj misi u Samostanu svetog Frane i zahvalili Svevišnjem Bogu na svim milostima koje smo dobili u Zadru. Ovim kampom su ponovno oživjeli trokut Dbg-St-Zg u borbi protiv dijabetesa. Boravak je financiran iz Proračuna Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Konavle, Općine Župa dubrovačka, Zračne luke Dubrovnik, Lučke uprave Dubrovnik i roditelja, a put od Dubrovačke udruge stranaca.

Pročitajte još

RIČETE MAROVE NONE Zec u šumi, zec na ražnju!

Dulist

Nakon manjeg kvara, adventski vlakić odvezen na – popravak

Dulist

Zanimljiva ‘crtica’ o Bukovcu i njegovoj ljubavi prema glazbi

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija