Zanimljivosti

Članovi Udruge Slatki život sudjelovali na zimskom kampu za djecu oboljelu od dijabetesa

Članovi Udruge Slatki život sudjelovali na zimskom kampu za djecu oboljelu od dijabetesa
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ove zimske praznike djeca i roditelji iz Udruge Slatki život proveli su četiri dana u Zadru, u hotelu Club Funimation Borik, u uspješno organiziranom 14. zimskom kampu za djecu oboljelu od dijabetesa. Kamp su nazvali Zajedno protiv dijabetesa u Boriku. Krenuli su rano ujutro, 2. siječnja 2020. godine, autobusom, i okupili članove s područja Konavala, Župe Dubrovačke, Grada Dubrovnika, otoka Mljeta, Metkovića i otoka Korčula, a s njima su bili i prijatelji iz Zagreba, Splita i Ogulina.

Animacijski tim Hotela kroz zabavne programe u Falky Landu brinuo se za sportske aktivnosti, zabavu, akciju i razonodu, a u wellness i fitness centru djeca i roditelji su koristili vodene aktivnosti za opuštanje od svakodnevnih životnih izazova. Ovom prigodom pridružili su im se članovi Udruge Cukrići iz Zadra na zajedničkom ručku, druženju i dijeljenju životnih iskustava s dijabetesom. U prostorima Hotela organizirali su radionicu na temu Života s dijabetesom, a Tatjana Gjorgovski, Glavna sestra Centra za dijabetes Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma iz Skopja, Republika Sjeverna Makedonija održala je zanimljivu i korisnu edukaciju na temu Prehrane u dijabetičara.

U povratku, u nedjelju, 5. siječnja 2020. godine, nazočili su Svetoj misi u Samostanu svetog Frane i zahvalili Svevišnjem Bogu na svim milostima koje smo dobili u Zadru. Ovim kampom su ponovno oživjeli trokut Dbg-St-Zg u borbi protiv dijabetesa. Boravak je financiran iz Proračuna Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Konavle, Općine Župa dubrovačka, Zračne luke Dubrovnik, Lučke uprave Dubrovnik i roditelja, a put od Dubrovačke udruge stranaca.

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist

U SAMOSTANU U PRIDVORJU Preduskrsne radionice za djecu

Dulist