Vaše vijesti

Čitatelj: Turistima će biti lakše doći kod nas na ljetovanje, nego se vratiti u svoju zemlju

S Korčule nam se javio čitatelj koji je više od pedeset godina bio aktivan u turizmu. Odlučio je poslati svoje razmišljanje o turističkoj sezoni. U njemu, među ostalim ističe, da će ‘procedura dobivanja PCR testa biti problem za turiste’ koji ne ljetuju u velikim gradovima, već primjerice na otocima. Razumljivo je, kaže, da je u nastaloj situaciji, ‘nastojanje hrvatskih turističkih i inih stručnjaka govoriti pozitivno i s umjerenim optimizmom o nadolazećoj sezoni’.

-Izgleda, međutim, da će inozemnim turistima biti lakše doći kod nas na ljetovanje, nego se vratiti u zemlju iz koje su došli. Imam kontakte s nekoliko organizatora putovanja u Francuskoj, koje nastojim uvjeriti da će se njihovi gosti kod nas osjećati sigurno i bio sam siguran da ćemo ipak dobiti nešto gostiju, sve do pitanja koje sam dobio prije dva dana: Gdje će gosti prije povratka moći napraviti PCR test, obvezan za ukrcaj u zrakoplov i povratak u Francusku? – rekao je i dodao da im je nakon konzultiranja javio da je PCR test moguće napraviti u Korčuli, u Dubrovniku i u Splitu.

-U Korčuli (samo tri puta tjedno) i treba čekati 24 sata da se dobije rezultat, u Dubrovniku i u Splitu se dobije isti dan. Javio sam i cijene: U Korčuli PCR test treba platiti 1550 kuna, u Dubrovniku 700 kuna, u Splitu 450 kuna. Nadalje, u Dubrovniku i u Splitu se može platiti novčanom karticom u Korčuli samo virmanom banke. Osim cijene PCR testa koju će snositi turisti, držim da će i sama procedura njegovog dobivanja biti svojevrstan problem za njih. Kako će ga dobiti oni koji ne ljetuju u većim gradovima (Lastovo, Mljet, Lopud, Peljesac…). Izgubiti dan i poći u Grad u kojem se testiranje obavlja od 7 do 10 sati? – ističe te dodaje da se ne moramo čuditi što su odgovori francuskih agencija nakon njegovog objašnjenja dosta pesimistični glede dolaska gostiju, a vjeruje da ni iz mnogih drugih emitivnih zemalja neće biti drugačiji. ‘Volio bih se prevariti’. zaključuje na kraju.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

KONAVLJANI NEGODUJU ‘Zidom su nam prepriječili put za Prahivac koji koristimo preko 60 godina’

Dulist

STANARI PUTA OD OSOJNIKA BIJESNI Zbog nenajavljenih građevinskih radova paralizirali cijelo susjedstvo

Dulist

GRAĐANI SE POTUŽILI Do svojih barki možemo samo plivajući

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija