Vaše vijesti

Čitatelj: Turistima će biti lakše doći kod nas na ljetovanje, nego se vratiti u svoju zemlju

Čitatelj: Turistima će biti lakše doći kod nas na ljetovanje, nego se vratiti u svoju zemlju

S Korčule nam se javio čitatelj koji je više od pedeset godina bio aktivan u turizmu. Odlučio je poslati svoje razmišljanje o turističkoj sezoni. U njemu, među ostalim ističe, da će ‘procedura dobivanja PCR testa biti problem za turiste’ koji ne ljetuju u velikim gradovima, već primjerice na otocima. Razumljivo je, kaže, da je u nastaloj situaciji, ‘nastojanje hrvatskih turističkih i inih stručnjaka govoriti pozitivno i s umjerenim optimizmom o nadolazećoj sezoni’.

-Izgleda, međutim, da će inozemnim turistima biti lakše doći kod nas na ljetovanje, nego se vratiti u zemlju iz koje su došli. Imam kontakte s nekoliko organizatora putovanja u Francuskoj, koje nastojim uvjeriti da će se njihovi gosti kod nas osjećati sigurno i bio sam siguran da ćemo ipak dobiti nešto gostiju, sve do pitanja koje sam dobio prije dva dana: Gdje će gosti prije povratka moći napraviti PCR test, obvezan za ukrcaj u zrakoplov i povratak u Francusku? – rekao je i dodao da im je nakon konzultiranja javio da je PCR test moguće napraviti u Korčuli, u Dubrovniku i u Splitu.

-U Korčuli (samo tri puta tjedno) i treba čekati 24 sata da se dobije rezultat, u Dubrovniku i u Splitu se dobije isti dan. Javio sam i cijene: U Korčuli PCR test treba platiti 1550 kuna, u Dubrovniku 700 kuna, u Splitu 450 kuna. Nadalje, u Dubrovniku i u Splitu se može platiti novčanom karticom u Korčuli samo virmanom banke. Osim cijene PCR testa koju će snositi turisti, držim da će i sama procedura njegovog dobivanja biti svojevrstan problem za njih. Kako će ga dobiti oni koji ne ljetuju u većim gradovima (Lastovo, Mljet, Lopud, Peljesac…). Izgubiti dan i poći u Grad u kojem se testiranje obavlja od 7 do 10 sati? – ističe te dodaje da se ne moramo čuditi što su odgovori francuskih agencija nakon njegovog objašnjenja dosta pesimistični glede dolaska gostiju, a vjeruje da ni iz mnogih drugih emitivnih zemalja neće biti drugačiji. ‘Volio bih se prevariti’. zaključuje na kraju.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist