Grad

Na Pustijerni izrađen novi drveni most i postavljena vrata, zbog devastacija uskoro video nadzor

Na Pustijerni izrađen novi drveni most i postavljena vrata, zbog devastacija uskoro video nadzor

Na arheološkom nalazištu na Pustijerni Zavod za obnovu Dubrovnika postavio je vrata te izradio novi drveni most za pristup bastionu sv. Spasitelja. Radove u vrijednosti od 36.875 kuna izveo je Građevinar Quelin d.d..

Po samom završetku predmetnih radova djelatnici Zavoda za obnovu Dubrovnika zatekli su uništena novopostavljena vrata išarana grafitima, urušeni fiksni dio pregrade i obijen lokot. Stoga će Grad Dubrovnik, kako bi spriječio daljnju devastaciju, postaviti video kameru za nadzor ove lokacije, a Zavod će popraviti vrata i staviti novi lokot.

Grad Dubrovnik ovim putem apelira da se čuva gradska imovina i ovo vrijedno arheološko nalazište koje ne smije služiti kao prostor za ilegalno odlaganje kućnog ni glomaznog otpada.

Podsjetimo, u tijeku je priprema dokumentacije, koju izrađuje Institut za povijest umjetnosti iz Zagreba za uspostavu arheološkog muzeja na Pustijerni unutar zgrade nekadašnjeg zatvora, bastiona sv. Spasitelja te arheološkog nalazišta na Pustijerni s ponovnom uspostavom Ulice ispod mira.

 

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist