Sport

Ćirić Bagarić mečom protiv Ružić otvara Zagreb Ladies Open

Ćirić Bagarić mečom protiv Ružić otvara Zagreb Ladies Open

Mlada hrvatska tenisačica, Dubrovkinja Lucija Ćirić Bagarić sletjela je iz francuskog Marseillea u Zagreb kako bi se pripremila za sutrašnji meč kojim otvara svoj nastup na Zagreb Ladies Openu.

Ždrijeb turnira odlučio je kako će se Ćirić Bagarić, 451. na WTA ljestivici, u prvom kolu susresti s Hrvaticom Antoniom Ružić, trenutno 214. tenisačicom svijeta.

Mlada Dubrovkinja više od 300 dana godišnje putuje po turnirima boreći se hrabro i ustrajno pobjedama za nove bodove. Sjajnom igrom Lucija je zaokupila pažnju sportske javnosti još kao juniorka. Svoj talent pokazivala je izvrsnom pojedinačnom igrom, kao i u parovima na velikim turnirima diljem svijeta, te na prestižnim Grand Slamovima na kojima je došla do polufinala parova na Wimbledonu i Roland Garrosu.

Prošle sezone ova mlada tenisačica ostvarila je veliki skok popevši se za preko tisuću mjesta na WTA ljestvici. Posebno je igrom briljirala u drugom dijelu sezone osvojivši ITF Heraklion u Grčkoj te dva puta ITF Oberpullendorf u Austriji. Lucija je ove godine zaigrala i za seniorsku reprezentaciju hrvatske i tako se još jednom pokazala kao veliki potencijal hrvatskog tenisa pred kojom je sjajna profesionalna karijera.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist