Grad

CILJ GRADA DUBROVNIKA Do 2024. godine sve osnovne škole u režimu nastave u jednoj smjeni

CILJ GRADA DUBROVNIKA Do 2024. godine sve osnovne škole u režimu nastave u jednoj smjeni

Priprema za novu školsku odnosno predškolsku godinu glavna je tema sastanka kojega je gradonačelnik Mato Franković održao s ravnateljicama osnovnih škola te dječjih vrtića na području Dubrovnika. Ujedno, gradonačelnik je izvijestio ravnateljice o daljnjim planovima gradske uprave u poboljšanju osnovnoškolskog i predškolskog standarda.

Nakon što je izgrađena Osnovna škola Montovjerna, koja je prva nova škola izgrađena nakon više od 30 godina, Grad Dubrovnik u rujnu započinje s izgradnjom nove škole u povijesnoj jezgri u Ulici Ilije Sarake, a projekt obuhvaća i rekonstrukciju postojećeg objekta škole Marina Getaldića.

Sukladno najavi ministarstva znanosti i obrazovanja o dodjeli bespovratnih sredstava u nadolazećem razdoblju, a na ime povećanja standarda u osnovnoškolskim i predškolskim ustanovama, Grad Dubrovnik pripremit će za natječaj sljedeće projekte: dogradnja osnovne škole Mokošica – pred ishođenjem građevinske dozvole, izgradnja vrtića Pčelica – ishođena građevinska dozvola, izgradnja vrtića Komolac – izrađeno idejno rješenje, dogradnja osnovne škole Ivan Gundulić – u pripremi potrebna dokumentacija i dogradnja osnovne škole Orašac i izgradnja sportske dvorane – ishođena građevinska dozvola za školsku dvoranu i u pripremi izrada dokumentacije za dogradnju osnovne škole.

Cilj grada Dubrovnika je da do 2024. godine sve osnovne škole uvede u režim nastave u jednoj smjeni dok bi svi vrtići trebali u potpunosti ispunjavati pedagoške standarde.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist