Sport

Čilić odveo Hrvatsku na finalni turnir Davis Cupa

cilic reprezentacija foto HTS Mario Cuzic 6

Hrvatska će drugu godinu zaredom igrati na završnom turniru Davis Cupa u Madridu. Naši su tenisači u kvalifikacijskom dvoboju u Zagrebu svladali reprezentaciju Indije s 3:1. Pobjednički je poen našoj vrsti donio fantastični Marin Čilić koji je u četvrtom susretu za manje od sat vremena igre projurio pored najboljeg indijskog tenisača Sumita Nagala (127. na ATP listi) prepustivši mu samo jedan gem – 6:0, 6:1. Marin je u cijelom meču izgubio 21 poen, od toga osam na svoj početni udarac.

-Igrao sam svaki gem maksimalno, čak i zadnji. Kada rezultat ide glatko stvari se mogu zakomplicirati u dva poena, tako da sam ostao unutra, skoncentriran. Bio mi je gušt cijelo ovo natjecanje, teren je bio fenomenalan. Oba moja meča su bila na visokoj razini, nadam se da ću trenutnu formu dizati za iduće mečeve. Putujemo u završnicu, potrudit ćemo se napasti trofej iako naravno sam rezultat ovisi o mnogo toga! – izjavio je Marin nakon pobjede.

Prethodno su u prvom subotnjem dvoboju parova 40-godišnji Rohan Bopanna i 46-godišnji Leander Paes svladali su Matu Pavića i Franka Škugora u tri seta – 6:4, 6:7(9), 7:5. Bio je to iznimno dramatičan susret u kojem su Indijci mogli završiti posao i u dva seta, no isto tako i izgubiti dvoboj. Naime, gosti su imali set i vodstvo od 4:3 u drugom setu uz servis, u tie-breaku dvije meč-lopte (kod 6:5 i 8:7), no Mate i Franko ipak su priču odveli u treći set. Tamo su poveli s 4:2, no nakon toga Škugor gubi dva svoja servisa i Indijci dolaze do počasne pobjede.

Izvor: HTS; Foto: HTS/Mario Ćužić

Pročitajte još

KUP JADRANA U JUDU JK Dubrovnik osvojio četiri medalje

Dulist

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Najbolji su Andrija Martić i Joško Đilović

Dulist

[FOTO] FINALE ZA PRVAKA Košarkašice Raguse izjednačile rezultat s Trešnjevkom

Dulist