Aktualno

CIJENE U KOLOVOZU Dubrovački ‘kvadrat’ stana skuplji jedan euro

CIJENE U KOLOVOZU Dubrovački 'kvadrat' stana skuplji jedan euro

Cijene stanova proteklog mjeseca nisu zabilježile značajne promjene, dok su na mjesečnoj razini u prosjeku pale za 0,5 posto.

Prema podacima portala Crozilla.com jedva zamjetne mjesečne razlike u cijeni, odnosno promjenu od tek jednog eura više, bilježe Varaždin i Dubrovnik. Tako se u Dubrovniku za jedan metar kvadratni u prosjeku tražilo 3392 eura, a u Varaždinu tri puta manje, 1094 eura. Porast cijena stanova od 0,5 posto zabilježen je u Sisku gdje je prosječna tražena cijena iznosila 821 euro.

Prema statistikama portala Crozilla.com oglašavane cijene stanova u većini gradova nisu zabilježile značajne razlike, no neke se promjene ipak osjete. Na tržište se lagano vraća optimizam pa se ovaj put konačno događaju promjene na bolje.

– Ove je godine, u odnosu na prošlu, zabilježen i porast prometa nekretninama i to čak 10-15 posto, a obujam prometa povećan je i u Zagrebu i na obali – rekla je za portal Crozilla.com vlasnica agencije Biliškov nekretnine d.o.o., Jasminka Biliškov. Dodaje i kako je dobra turistička sezona donijela pozitivne pomake na tržištu nekretnina. Naime, mnogi turisti koriste ljetni godišnji odmor kako bi pogledali nekretnine koje ih zanimaju, a tako je bilo i ovo ljeto kada su se nekretnine dosta pokazivale zainteresiranim potencijalnim kupcima, pa se realizacije prodaje očekuju već u rujnu.

– Najviše upita domaćih kupaca bilo je za stanove površine oko 60 -70 metara kvadratnih, te za one s cijenom između 100.000 i 150.000 eura. Strani kupci pokazivali su interes za nešto veće i luksuznije stanove na obali. Zanimali su ih oni s površinom od oko 100-150 metara kvadratnih, posebno na boljim lokacijama kao što je primjerice splitska Riva – rekla je Jasminka Biliškov.

Pročitajte još

NAKON TARIKA Lejla Filipović odgovorila hejterima na kritike u ‘Zvijezde pjevaju’

Dulist

SMJEŠTAJ S POGLEDOM NA MORE Nove poste kampera na putu za Copacabanu

Dulist

EMISIJA ‘TKO TO TAMO PJEVA’ Nastupila je i Nevenka Tokić sa Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist