Aktualno

CIJENE NEKRETNINA Dubrovnik i dalje drži vrh

CIJENE NEKRETNINA Dubrovnik i dalje drži vrh

Dubrovnik, uz Split, bilježi najveći rast cijena nekretnina, donosi novo istraživanje portala Njuškalo.

Prosječna cijena ‘kvadrata’ kuće u Dubrovnik prelazi 4300 eura, a prosječna cijena ‘kvadrata’ stana viša je od 3000 eura. Najskuplji ‘kvadrat’ u Dubrovniku je zabilježen na Babinom Kuku i iznosi 9600 eura, a Babin Kuk je uz Grad i Ploče najskuplji dio Dubrovnika.

Najskuplji ‘kvadrati’ nekretnina za odmor nalaze se u Istarskoj (Rovinj) i Dubrovačko-neretvanskoj županiji (Dubrovnik i okolica). Prosječna cijena kvadrata nekretnine za odmor u Rovinju kreće se oko 3000 eura, a u Dubrovniku i okolici prelazi 4000 eura. Najpovoljniji kvadrati nekretnina za odmor na obali kreću se već ispod 1000 eura, a nalaze se u Zadarskoj županiji.

Iako cijene nekretnina u samom Dubrovniku rastu, primjetan je pad na razini same Dubrovačko-neretvanske županije.

Inače, cijene nekretnina u Hrvatskoj pokazuju rast od gotovo 2 posto na godišnjoj razini, dok je prema svibnju ove godine zabilježen neznatni rast od 0,14 posto. Analitičari portala Njuškalo ističu kako se, s obzirom da su u Hrvatskoj u lipnju cijene nekretnina bile 4 posto niže u odnosu na lipanj 2011. godine te se ta razlika iz mjeseca u mjesec smanjuje, može naslutiti da se tržište nekretnina u Hrvatskoj oporavlja.

Istraživanje portala Njuškalo provedeno je na uzorku od 169 tisuća aktivnih oglasa u lipnju 2017. godine. Novih predanih oglasa nekretnina u lipnju bilo je 12 tisuća.

Pročitajte još

‘RIM TIM TAGI DIM’ Baby Lasagna u finalu Eurosonga!

Dulist

Roko Tolić jedan od kandidata za direktora aerodroma Crne Gore

Dulist

SVEČANI PROGRAM Hrvatski liječnički zbor obilježava 150 godina

Dulist