Aktualno

ČETVRTI CIKLUS Mladi osnovnoškolci otkrili tajne programiranja

ČETVRTI CIKLUS Mladi osnovnoškolci otkrili tajne programiranja

U Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku u subotu je održana prva radionica iz četvrtog ciklusa Lige programiranja za osnovne škole u organizaciji Informatičkog kluba Futura.

Učenici osnovnih škola Cavtat, Gruda, Ivan Gundulić, Lapad, Marin Držić, Marin Getaldić, Mokošica i Župa Dubrovačka upoznali su se s programskim jezikom Scratch. Kroz cijelu školsku godinu izmjenjivat će se radionice i kola Lige, tako da će se na kraju i ove Lige programiranja proglasiti i nagraditi najbolji programeri među učenicima osnovnih škola u dvije kategorije: učenici 5. i 6. razreda te učenici 7. i 8. razreda.

S prvom radionice četvrte Lige programiranja uključili su se i u obilježavanje Europskog tjedna programiranja 2017. U Hrvatskoj je održano 238 događanja u sklopu Europskog tjedna programiranja te se Hrvatska nalazi na 5 mjestu u Europi po broju događanja prema broju stanovništva.

Liga programiranja Pythonu se nastavlja za dva tjedna, točnije u subotu 18. studenoga 2017. kada je na rasporedu prvo kolo 4. Lige programiranja za osnovne škole.

Informatički klub Futura projekt realizira u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist