Zanimljivosti

Četvoro dubrovačkih robotičara na europskom prvenstvu u Portugalu!

Protekla četiri dana u Guimarãesu u Portugalu se održalo europsko prvenstvo u robotici European RoboCup 2022. Natjecalo se preko 150 ekipa, odnosno preko 900 robotičara iz 21 zemlje. Hrvatsku je na ovom natjecanju predstavilo 14 ekipa sastavljenih od 37 natjecateljica natjecatelja, te 11 mentora. Hrvatska robotička reprezentacija je ostvarila zapažen rezultat, te se doma vraća sa 7 medalja: 4 zlatne, 2 srebrne i 1 brončanom.

Na natjecanju je nastupilo i četvero dubrovačkih robotičara i mentorica Dalija Milić Kralj. Dubrovački robotičari su do samog kraja bili u borbi za medalje.

Maroje Musladin iz Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik je bio kapetan ekipe Ragusa CRO team. S njim u ekipi su još bili Vanja Novoselec i Filip Melnjak. Mentorica ekipe je Dalija Milić Kralj, profesorica strojarske grupe predmeta iz Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik. Ragusa CRO team je dobio posebno priznanje za najbolju strategiju, te su osvojili 5. mjesto u kategoriji Rescue Simulation.

U kategoriji Soccer Light Weight ekipa Robofreak CRO team je osvojila 4. mjesto. Mentor ekipe je bio Ivan Kolarić, kapetan ekipe Borna Svržnjak, te učenici Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik Patrik Kralj i Duje Handabaka.

Još jedno četvrto mjesto je osvojila ekipa King PERO CRO team u kategoriji Rescue line entry. Za nju je uz Marina Rođaka i Nina Peteka nastupio i učenik Osnovne škole Župa Dubrovačka Orsat Kralj. Mentor ekipe King PERO CRO team je bio Ivica Kolarić.

Višemjesečne pripreme učenika za RoboCup Junior Croatia Open 2022, RoboCup Junior Austria Open 2022 i European RoboCup 2022 su se odradile u suradnji Pomorsko-Tehničke škole Dubrovnik, Društva pedagoga tehničke kulture DNŽ, Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Hrvatskog robotičkog saveza koji su pomogli i oko puta i sudjelovanja dubrovačkih robotičara na europskom prvenstvu u Portugalu.

Pročitajte još

Kreće STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

Zašto je toplinski val opasan za zdravlje i kako se zaštititi?

Dulist

SLAVLJE U ŽUPI SV. NIKOLE U Čilipima u istom danu kršteno četvero djece

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija