Crna kronika

Četvorica Gruzijaca u istražnom zatvoru, pokušali prevesti državljane Turske i Sirije u Italiju

sud bomba policija 5

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je proteklog tjedna donijelo rješenje o provođenju istrage protiv četiri državljana Gruzije (1980., 1996., 1986. i 1983.).

Naime, istraga se provodi zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma, kao i protiv prvookrivljenika (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju.

-Postoji osnovana sumnja da su 9. ožujka 2023. oko 3:00 sata na području mjesta Pozla Gora (općina Kula Norinska), postupili po prethodnom dogovoru da će za novčanu naknadu državljane Turske i Sirije, koji su prethodno nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, prevesti do nepoznatog mjesta u Italiji – navodi se u priopćenju na stranicama Županijskog državnog odvjetništva u Dubrovniku.

Osnovano se sumnja da ih je prvookrivljenik (1980.) prevozio vozilom mađarskih nacionalnih registarskih oznaka u smjeru Splita i dalje, dok su ostali okrivljenici (1996., 1986. i 1983.) bili u drugom vozilu kao prethodnica radi upozoravanja na moguće policijske ophodnje. Kada je prvookrivljenik u navedenom mjestu ugledao policijsko vozilo s upaljenim rotacijskim svjetlima i policijskog službenika kako mu, izvan vozila, daje tablicom ‘Stop policija’ znak za zaustavljanje, osnovano se sumnja da je umjesto zaustavljanja povećao brzinu kretanja i vozilo usmjerio prema policijskom službeniku u namjeri da ga tako liši života. Policijski službenik je izbjegao nalet vozila skakanjem u stranu, a prvookrivljenik je nastavio bijeg unatoč tome što je policijski službenik, u cilju da ga spriječi u bijegu, ispalio dva hica prema kotaču vozila.

Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je istražni zatvor protiv svih okrivljenika zbog opasnosti od bijega.

Pročitajte još

Brzom intervencijom ugašen požar uz magistralu kraj skretanja za Bosanku

Dulist

Požar na Pelješcu pod nadzorom, vatrogasci rade na sanaciji

Dulist

DORH ponovno uložio žalbu i traži produljenje istražnog zatvora za Albanku Ymeri

Dulist