Crna kronika

Četvorica Gruzijaca u istražnom zatvoru, pokušali prevesti državljane Turske i Sirije u Italiju

Četvorica Gruzijaca u istražnom zatvoru, pokušali prevesti državljane Turske i Sirije u Italiju

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je proteklog tjedna donijelo rješenje o provođenju istrage protiv četiri državljana Gruzije (1980., 1996., 1986. i 1983.).

Naime, istraga se provodi zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma, kao i protiv prvookrivljenika (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju.

-Postoji osnovana sumnja da su 9. ožujka 2023. oko 3:00 sata na području mjesta Pozla Gora (općina Kula Norinska), postupili po prethodnom dogovoru da će za novčanu naknadu državljane Turske i Sirije, koji su prethodno nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, prevesti do nepoznatog mjesta u Italiji – navodi se u priopćenju na stranicama Županijskog državnog odvjetništva u Dubrovniku.

Osnovano se sumnja da ih je prvookrivljenik (1980.) prevozio vozilom mađarskih nacionalnih registarskih oznaka u smjeru Splita i dalje, dok su ostali okrivljenici (1996., 1986. i 1983.) bili u drugom vozilu kao prethodnica radi upozoravanja na moguće policijske ophodnje. Kada je prvookrivljenik u navedenom mjestu ugledao policijsko vozilo s upaljenim rotacijskim svjetlima i policijskog službenika kako mu, izvan vozila, daje tablicom ‘Stop policija’ znak za zaustavljanje, osnovano se sumnja da je umjesto zaustavljanja povećao brzinu kretanja i vozilo usmjerio prema policijskom službeniku u namjeri da ga tako liši života. Policijski službenik je izbjegao nalet vozila skakanjem u stranu, a prvookrivljenik je nastavio bijeg unatoč tome što je policijski službenik, u cilju da ga spriječi u bijegu, ispalio dva hica prema kotaču vozila.

Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je istražni zatvor protiv svih okrivljenika zbog opasnosti od bijega.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist